Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, geçtiğimiz hafta Güney Kore Cumhuriyeti’nin Seul kentinde gerçekleştirilen “Yeni Nesil Avrupa Liderleri Programı”na katıldı.

 

13 Ekim Cumartesi Günü başlayan ve bir hafta süresince devam eden programda ekonomiden politikaya, kültürden teknolojiye birçok alanda görüş alışverişi yapılırken, Güney Kore ve Avrupa Ülkeleri arasındaki ilişkiler güçlendirildi.

 

Güney Kore’nin tanıtımıyla başlayan programda inceleme gezilerine de yer verilerek sanayi kenti Ulsan ziyaret edildi. Bu kapsamda dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden Hyundai’nin Ulsan’daki fabrikasını gezen Selvi, Güney Kore Parlamentosuna yapılan ziyarette ise iktidar ve ana muhalefet partisinden milletvekilleriyle bir araya gelerek görüşme fırsatı buldu.

 

Program sonrasında bir değerlendirme yapan Selvi, Türkiye ve Güney Kore ilişkilerinin her zaman iyi olduğunu belirterek, bu ilişkilerin güçlenmesinin öneminden bahsetti. Hem Türkiye, hem de Güney Kore’nin G-20 ülkeleri arasında olduğunun altını çizerek siyasi ve ekonomik anlamda bir işbirliği geliştirilmesinin büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

 

Bu kapsamda “Türkiye Cumhuriyeti ve Kore Cumhuriyeti Arasında Serbest Ticaret Alanı Tesis Eden Çerçeve Anlaşma” ile “Türkiye Cumhuriyeti ve Kore Cumhuriyeti Arasında Mal Ticareti Anlaşması”nın 1 Ağustos 2012 tarihinde Ankara’da imzalandığını ve bu anlaşmalardan memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekleyerek, ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

 

Editör: TE Bilişim