Ömer Selvi, Yeni Mahalli İdareler yasası konusunda hemşirelerini bilgilendirdi.

 

Çiftlik İlçesindeki  ziyaretlerine devam  eden Selvi bu kapsamda; Kula, Şeyhler, Mahmutlu , Kitreli ve
Ovalibağ köylerini ziyaret etti. Gittiği köylerde kıraathane ve esnaf ziyaretlerinde bulundu, çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Yeni çıkan Mahalli İdareler Yasasi ile ilgili hemşehrilerine bilgi veren Selvi, İl Özel İdaresinin önemine vurgu yaptı. Hemşehrilerine yeni çıkan yasayla hizmetlerin gerek nicel ve gerekse nitel olarak artarak devam edeceği müjdesini verdi. Hemşehrilerini yasayı doğru okumaları gerektiği konusunda telkin eden Selvi, kendilerine İller Bankası’ndan nüfusa gore aktarılan ödeneklerin  ancak belediyenin yönetim giderlerini karşılayabildiğinin altını çizdi. Yeni yasayla bu giderlerin tümüyle ortadan kalkacağını ifade etti.

Dr. Ömer Selvi  "Köydes Projesi kapsamında köylere aktarılan ödenekler bu hizmetleri karşılama noktasında önemli rol oynamaktadır. Tabiki bu projenin en önemli aktörleri köylere hizmet götürme noktasında büyük görev üstlenen İl Genel Meclis üyelerimiz ve bağlı bulundukları İl Özel İdaremizdir. İnşallah bu projeyle  alt ve üst yapı sorunlarını, ödenek yetersizliğinden dolayı büyük sıkıntılar çeken beldelerimizde ortadan kaldıracağız. İnaniyorum ki yeni yasa ile milletimiz ve memleketimiz daha çok gelişecek ve kalkınacaktır."dedi.

Yeni yasanın Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Selvi, ilçe merkezinde devam eden programlarına intikal etmek üzere köy ziyaretlerini noktaladı.








Editör: TE Bilişim