Niğde’de de Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan sonra 2. sırada AK Parti Adayı olarak gösterilen ve 1976 doğumlu ve Türkiye'nin en genç adaylarından olan Ömer Selvi  kimdir?
 
Dr. Ömer Selvi Kimdir?
 
16 Ocak 1976’da Niğde’nin Koyunlu Kasabası’nda doğan Dr. Ömer Selvi, ilköğretimini Ankara Kocatepe Mimar Kemal İlkokulu’nu 1988’de birincilikle bitirdi. Aynı yıl Anadolu Liseleri’ne Giriş Sınavı’nda Türkiye’de ilk 1000 öğrenci arasında yer alarak Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrenim görmeye hak kazandı.
 
Matematik ve Fen Bilimleri alanında eğitim aldığı Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden 1994’de mezun olarak orta ve lise öğrenimini tamamladı. Aynı yıl Üniversite sınavında Türkiye’de ilk 500 öğrenci arasında yer alarak Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü burslu olarak kazandı.
Doktorasını tamamlayarak Doktor ünvanı aldı. Akademik konularda bir çok makale yazdı.
 
Siyasete AK Parti’de Başladı
Resmi anlamda siyasete AK Parti’de başlayan Dr. Ömer Selvi, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı’nda sırasıyla 2002–2005 yılları arasında Kurucu Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliği, 2005–2008 yılları arasında Gençlik Kollarının  Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.
 
Bu dönemde birçok ülkeye (KKTC, Bosna Hersek, İsveç, Macaristan, Yunanistan, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Küba, Azerbaycan vs.) o ülkenin siyasi partilerinin davetlisi olarak resmi ziyaretlerde bulundu. Yine aynı dönemde birçok ülkenin (KKTC, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Hollanda, Macaristan, Yunanistan, Bulgaristan, Portekiz, İspanya, Almanya, İzlanda, Moldova, Ukrayna, Gürcistan, Malezya, Sudan, Tunus, Suriye, Filistin vs.) siyasi parti temsilcilerinin Türkiye ziyaretlerinin organizasyonunu ve koordinasyonu üstlendi.
 
 
“Gençlik Kollarında Çalıştı”
2008 senesinde gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’yle yaş haddinden dolayı Gençlik Kolları’ndaki görevlerinden ayrıldı ve 19 Temmuz 2009’da gerçekleştirilen AK Parti Ankara İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi’nde İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nda Dış İlişkiler Birim Başkan Yardımcılığı ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü.
 
Niğde’nin En Genç Milletvekili Adayı…”
12 Haziran 2011’de yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Niğde’den milletvekili aday adaylığı düşüncesiyle 15 Ocak 2011 tarihinde partideki tüm görevlerinden istifa etti.
 
İleri düzeyde İngilizce bilen Dr. Ömer Selvi halen inşaat sektöründe faaliyet gösteren kendi aile şirketinde üst düzey yöneticilik yapıyor.





 
Editör: TE Bilişim