Niğde Milletvekili Ömer Selvi  TBMM heyeti ile birlikte Almanya’ya biyogaz gezisine katıldı ve geziyi değerlendirdi.


Sanayi, Ticaret, Enerji ,Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu adına Niğde  AK Parti  Milletvekili Ömer SELVİ, Tarım Orman Köyişleri Komisyonu adına Komisyon Başkanı  AK Parti  İstanbul Milletvekili İbrahim YİĞİT, AK Parti  Kars Milletvekili Yunus KILIÇ  ve TBMM Tarım Komisyonu Eski Başkanı Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ başkanlığında birçok bakanlık bürokratları ve iş adamının yer aldığı üç gün süren Almanya Biyogaz bilgilendirme  gezisine katılan Türk heyeti, Cuma günü gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Türkiye’ye döndü.

 

Türk heyeti  Alman yetkilileriyle beraber ilk gün Schwandorf ,Schmack Biyogaz GmbH merkezi,700 kWh lık Yaş Fermantasyon Biyogaz Laboratuvar ARGE Merkezinde incelemelere başladılar .Çarşamba  günü 10 MW  Biyogazı Doğalgaza Çevirim Tesisini ,Katı Atık ile Çalışan Biyogaz Tesisi Kompost Ünitelerini ‘Kuru Fermantasyon’, Rosenbach  şehrindeki 500 kWh Büyükbaş Hayvan Gübresi Ağırlıkla Üretilen Biyogaz Tesislerini ve Perşembe günü Allendorf’da dünyaca ünlü enerji firması Viessmann Holding Üretim ve İdare Merkezini (Biyokütle Termik santralı ,Viessmann Akademisini ,Fabrikasını ve biyogaz tesislerini) inceleyen heyet gerekli tetkikleri ve analizleri yerinde yaparak, konunun uzmanları tarafından bilgilendirildiler. 

 

İnceleme gezisi sonunda bir değerlendirme yapan Niğde Milletvekili Ömer  SELVİ ;

“Cari açığın büyümesinde en büyük faktör  enerji  ihtiyacımız için yapılan ithalattır .Doğalgaz ve petrol gibi ürünler çevre kirliliğine yol açmaktadır .Ayrıca vatandaşımıza maddi olarak yük getirmektedir. Bunun yanında kendi imkanlarımızla üretebileceğimiz, dünyada yeşil yakıt olarak da bilinen biyogaz, hayvansal ,bitkisel ve evsel atıklardan elde edilmektedir.Almanya, İtalya gibi gelişmiş ülkelerde üretimi ve kullanımı yaygındır .Isınmada ,araç yakıtı olarak ulaşımda ,elektrik üretiminde ve birçok alanda kullanılmakta olup, tamamen çevre dostudur.

 

Türk heyeti olarak yaptığımız incelemelerde birçok tesisi konusunda uzman bilim adamlarıyla beraber yerinde inceledik. Temiz ve ucuz enerjinin üretimi için bu tür tesislere ihtiyacımız var. Alman yetkililerle birçok konuda fikir alışverişi yaptık .En kısa sürede  gerekli çalışmaları başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim