Niğde’de Eğitim İş, Aktif Öğretmenler Sendikası, Kamu Sen ve Eğitim Sen’i ziyaret eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eğitimde sorunların arttığını, keyfi uygulamalar ile sistemin sorunlu kılındığını, eğitim düzeyinin düştüğünü söyledi.

Öğretmenlerin örgütlü olduğu her sendikada benzer sorunların dile getirildiğini belirten Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Eğitimciler olarak konuya daha yakın ve içinden tanık olan sizlerin gördüklerini Milli Eğitim Bakanlığının görmemesi eğitim adına ülkemizin geleceğinin sıkıntılı bir sürece girmesine neden olmaktadır. Öğretmenlerin özlük hakları ve mesleki sorunlarının yanında, eğitim kurumlarının  ülke sorunları ile de direkt etkilenen en önemli kurumlar olduğu unutulmamalıdır.”dedi.

Eğitim Sen ziyaretinde Başkan Semih Gündoğdu ve Yönetim Kurulu ile biraraya gelen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer beraberinde CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, CHP İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz ile sorunları dinledi. Eğitim Sen Başkanı Semih Gündoğdu eğitimde yaşanan sürecin yanında sendikalarına karşı yaklaşımlara değindi ve “Açıklama yapma hakkımız dahi sınırlı kılınmaktadır.”dedi.

 2016 bütçesinin büyük ölçüde zorunlu harcamalara gittiğini, eğitime yeterli bütçe, okullara ihtiyacı kadar ödenek ayrılmadığını belirten Gündoğdu , eğitim harcamalarının  halkın sırtına yıkıldığını, eğitimin piyasa ilişkilerine çekilerek ticarileştirildiğini vurgulayarak, eğitimin kamusal bir hak olduğunu, hiç kimsenin eğitim hakkından mahrum kılınamayacağını dile getirdi. Baskıların, halkın gerçekleri görmesini engellemek için yapıldığını da kaydederek “Mesleki sorunlarımızı dahi açıklamamız engellenmektedir. Öğretmenlerimizin sendikamızı desteklemesi dahi -yasal bir yapı olmamıza rağmen- suçmuş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.”dedi.

Niğde Milletvekili Gürer, eğitim hakkının engellenemeyeceği gibi toplumun sorunlarını dile getiren Demokratik Kitle Örgütlerine baskının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Özgürlükleri sınırlamak, sorunları çözümsüz kılmak, sorunları yok saymak demokratik toplum anlayışı ile bağdaşmaz. Öğretmenlerin örgütlü olduğu her kesimden sendikamıza gittik. Sorunlar ortak. Özellikle eğitimin içinde bulunduğu durum ve yaşanan baskılar konusunda bir araya gelerek konuşabilmeli, ortak sorunlarda ortak dayanışma sağlanmalıdır” diye konuştu. Ülke gündemi ile ilgili de geniş değerlendirmede bulundu.

Editör: TE Bilişim