CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer Ulukışla ilçesi Tepeköy, Şeyh Ömerli ve Kılan köylerini ziyaret etti. Köylerin sorunlarını dinledi. Tepeköy ve Şeyh Ömerli içme ve sulama suyu ile ilgili sorunlarını anlatırken yaylacıların mekanı durumuna gelen Kılan’da  kiraz ürününün durumu ve sorunları ile ilgili üreticiler kaygılarını dile getirdi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ulukışla İlçe Başkanı Birol Önder ile yaptığı ziyaretlerde sorunları dinledi ve ülke sorunları, Niğde sorunları ile ilgili düşüncelerini anlattı.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  içme ve sulama suyu ile ilgili Niğde İlinde ciddi sorunlar bulunduğuna değindi ve bu konuda yapılması  gereken çalışmaları özetledi. Gürer, Niğde İlinde sulu tarım yapılan alanların önemli ölçüde  yer altı sularından yararlandığına dikkat çekerek, giderek çekilen yer altı sularından sonra olası obrukların oluşma tehlikesine vurgu yaptı ve   bir an önce Aladağlardan  çıkıp Akdenize  akan Ecemiş suyunun Niğde ovalarına  yönünün çevrilmesi gerektiğini belirtti. Şekerpınar su kaynağının da boşa aktığını vurgulayan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  bu suyun değer bulması için  1990’lı yıllarda Niğde gazetelerinde yazdığı makaleleri anımsattı ve “Ne yazık ki yazdığımıza, söylediğimize o yıllarda gereken değer verilse idi sulama suyu da  içme suyu da sorun olmaktan çoktan çıkardı” dedi. Gürer, sorunun Niğde için önemine vurgu yaparak Niğde köylerine sınır Konya köylerinde sulama olanakları yaratılırken Niğde köylerinin mahrum bırakılmasının da ayrıca  Niğde İlinin sahipsizliğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Sulama suyu konusunu  yetkililer nezdinde   takip ettiğini ve edeceğini de kaydeden  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer terör ve ekonomik durum ile ilgili de  kapsamlı açıklamalarda bulundu. Terörün bitmesi için TBMM’nin her anlamda sorunun tartışıldığı yer olması gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim