Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer’in TBMM’de üç gün boyunca beş bakana yönelttiği sözlü soruları bakanlar 98-99 ve 100.  oturumlarda yanıtladılar. 30 Mayıs 2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ömer Fethi Gürer’in 28 sorusuna yanıt verirken 31 Mayıs 2017 tarihli oturumda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Gürer’in 33 sözlü sorusunu yanıtladı. Aynı gün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’da Gürer’in 29 sözlü soruna yanıt verdi. 1 Haziran 2017 tarihinde TBMM’de kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gürer’in Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanına yönelttiği 20 sözlü soru önergesini tek tek yanıtladı. Aynı gün TBMM kürsüsünde,  Sağlık Bakanı Recep Akdağ Ömer Fethi Gürer ‘in 17 sözlü sorusuna yanıt verdi.

1 Kasım 2016 tarihinde Niğde ilinden Milletvekili seçilen Ömer Fethi Gürer bugüne kadar sorduğu 462 sözlü soru önergesi ile ilk sırada yer alırken,  toplamda Bakanlara 1398 yazılı soru yöneltti.   Üç gün boyunca beş bakan Ömer Fethi Gürer’in sorularını yanıtladı.  9 Mayıs 2017 günü yapılan oturumda da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Gürer ‘in 62 sözlü sorusuna meclis kürsüsünden yanıt vermişti.   Gürer’in 20 gün içinde sorduğu 172 soru bakanlar tarafından yanıtlanmış oldu.

Gürer’in soruları ile ilgili Genel Kurul tutanaklarında her bakan soruların tamamına yakınının Ömer Fethi Gürer’den gelmesi üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Son oturumda Sağlık Bakanı Recep Akdağ tutanaklara yansıyan sözleri de oldu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ -Bugün soruları hep Ömer Fethi Bey’le götürüyoruz.

LEVENT GÖK (Ankara) – Efendim, günlerdir böyleyiz.

BAŞKAN – İki gündür böyleyiz Sayın Bakan.

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ (Devamla) - Sağ olsun yani bize de bazı hususları açıklama fırsatı vermiş oldu değerli kardeşim.

BAŞKAN – İki gündür böyleyiz Ömer Fethi Gürer Bey’le.

BAKANLAR’DA GÜRER’İN SORULARINA TEŞEKKÜR ETTİ.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorularına bakanların verdiği yanıtlarda kamuoyunun yanıt beklediği çok sayıda soruda cevaplandı. Taşeronların ve geçici işçiler ile mevsimlik işçilerin beklemesini isteyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Emeklilikte yaşa takılanlar içinde bakanlıktan bir çalışma yapılmayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ülkemizde Suriyeli öğrenciler ile eğitim durumu hakkında kapsamlı açıklamalarda bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanı sulama suyu sorunları ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Enerji Bakanlığının sorularını yanıtlayan Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak doğal gaz, yaz saati uygulaması, MTA çalışmaları ile ilgili açıklamalar yaptı. Her Bakan soruların çoğunluğunun Gürer’e ait olmasına vurgu yaptı.

Gürer’in sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Akdağ Bitki satıcılarından,  diz üstü bilgisayara değin çok sayıda soruyu yanıtladı. Bakan Bu arada Ömer Fethi Gürer’in Optisyenlerle ilgili sorusuna da yanıt verdi. Tutanaklarda geçen Bakan sözleri şöyle yer aldı.- Optisyenlerin Sağlık Bakanlığında istihdamı ile ilgili soruda da bakan Hastanelere İstihdamları olası görülmediğini ifade etmesi üzerine tutanaklara yansıyan şu konuşma geçti.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Hastanelerde istihdamları mümkün olacak mı, olmayacak mı? Bekliyorlar bu soruyu çünkü hep soruyorlar.

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ (Devamla) – Biliyorum, bana da sosyal medyadan o kadar çok geliyor ki. Şu andaki planlamalarımızda yok. Yani, optisyenlere nasıl bir iş alanı açabiliriz…

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Onlara da bir bakın Sayın Bakan.

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ (Devamla) – Bu kadar soru sormuşsunuz Değerli Milletvekilim, tabii ki bakarız, ne demek.

Bak, yine Niğde, Ömer Fethi Gürer. Aslında, Ömer Fethi Gürer’le bizim çalışmamız lazım, yani bu kadar Sağlık Bakanlığına alaka duyan bir arkadaşımızla, bir sayın milletvekiliyle.

BAŞKAN – Sayın Bakanım, bütün bakanlıklarla ilgili, maşallah, Sayın Gürer’in soruları var.

Bakan Konuşmalarından sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök 16 Nisan referandumunda sözlü soru önergelerin 2019 yılından sonra kalktığına işaret ederek oysa milletvekili bakan soru yanıtının son üç günde ne karar yararlı olduğu görüldü. Tarihe not düşmek için bunu dile getirmek istedim ”dedi.

GÜRER TEŞEKKÜR ETTİ.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkemin ve Niğde ilinin sorunlarını seçildiğim günden beri TBMM’ye taşıyorum. Halkımızın sorunlarının çözüm bulması çevresi, doğası, tarımı, gıdası, enerjisi ile her alanda oluşan sıkıntıların azalması için yapılabilecek çalışmalar var. KİT komisyon üyesi olarak Sayıştay raporlarını tek tek okuyorum. Tüm soruları bizzat kendim hazırlıyorum. Niğde ilinde köylere kasabalara birden çok kez gittim. Sorunları biliyorum. Çözüm için uğraş veriyorum. CHP Emek Bürolarındayım. Eğitimin, İşçinin, çiftçinin, engellinin, emeklinin, kadının, gencin, çocukların sorunlarını yıllardır yakınen bilen izleyen olarak onları sorunları soru olarakta meclise taşıyorum. Bu çalışmalarıma devam edeceğim Bakanların verdikleri yanıtlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok yararlı ve kamuoyunda yanıtı beklenen sorular aydınlandı. Anayasa değişikliği ile sözlü soru önergelerinin kalkacak olmasının ne kadar yanlış olduğu da bu üç günde daha iyi görüldü ”dedi. 
 

Editör: TE Bilişim