Niğde ili ilgili beş kitap yazan ve Niğde ili ilgili yayınlanmış beş bini aşkın   makalesi yayınlanmış olan gazeteci yazar  Ömer Fethi Gürer, CHP Genel Merkezinde  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede  patates üreticilerinin sorunlarını da görüştü.



Gazeteci-yazar Ömer Fethi Gürer CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na patates üreticilerinin yaşadığı sorunları aktardı.

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Niğde ve Nevşehir bölgesinde  patates üreticisinin sorunlarını yekinen izlediklerini ve üreticinin sorunlarını bildiklerini belirterek şöyle dedi-“Hükümet suni gündemler üreterek halkın sorunlarını gündeme gelmesini engellemeye çalışmaktadır. Son olarak Devrim Yasaları ile ilgili konuyu gündeme taşımıştır. CHP olarak bu gibi konuların gündeme taşınmasını gündem saptırma olarak görüyoruz. Vatandaşlarımızın gerçek sorunları aş ve iş sorunlarıdır. Hükümet sunni gündem üreteceğine patates üreticisinin sorununa çözüm bulmalıdır. Patates üreticilerinin sorunlarını her aşamasında onların yanında olduk. Sorunun çözüm yeri hükümet ancak üretici sorunlarına duyarsız kalmaktadırlar” dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu patates üreticisi elektrik parası nedeni ile oluşan mağduriyetlerinden sonra bu kere ürettikleri patatesleri satamadıkları için depolarda kaldığını bu durumun üreticinin mağduriyet yaşamadan öte gelecek yıl ekemeyecek duruma düşeceklerine de dikkat çekerek patates mağduru çiftçilere destekleme yardımı yapılmasını da gerektiğini söyledi.

     Patates ürünün satılamamasında komşu ülkelerle yaşanan sorunlarında etkisine dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “sıfır dış politika derken komşularımız ile sorunu olmayan ülke kalmadı. Bu durumda ticari durumunda etkilenmesi oluştu. Patates gibi dış satımı daha çok sorun oluşan komşularımızla olan ülkeler olunca satış alanları da daraldı. Böyle olunca yanlış dış politikaların halkımıza yansıması da başladı. Üretim maliyetinin kilogram başına 35 kuruşa dolayında iken 15 ila 20 kuruş arasında dahi patatese değer bulmamaktadır. Teşvik primlerinin yetersiz kalmaktadır. Mazot ve banka kredilerini dahi ödeyemez hale gelen çiftçiye devlet desteği şarttır. Şimdilerde olması gereken çok acil patates üreticisinin ürününün değer bulması sağlamak yaşadığı sıkıntıyı aşacak devlet desteği sağlamaktır. Çitçimizin bu sorunu ne yazık ki ulusal basının gündemine dahi gelmemekte, bunun yerine suni gündemler yaratılmaktadır. Bu durum ülke gerçeklerinden toplumun doğru bilgilenmesine de engel oluşturmaktadır. Hükümet çiftçinin, işçinin sorunlarına çözüm değil örtüleme peşindedir. CHP olarak işçimizin çiftçimizin üreticimizin sanayicimizin sorunlarında yanlarında olduk olmaya devam edeceğiz” dedi.




Editör: TE Bilişim