CHP Niğde Milletvekili Adayı Ömer Fethi Gürer'e destek vermek ve seçim çalışmalarına katılmak için CHP Parti Meclisi üyesi Hakkı Süha Okay, CHP'li İstanbul Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya, Nevşehir Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu Niğde'ye geldi. 


Parti binasında yapılan basın toplantısında İl Başkanı Erhan Adem heyeti tanıtan bir konuşma yaptı. Ardından, CHP Parti Meclisi üyesi Hakkı Süha Okay, yaptığı konuşmada; Bu seçim Türkiye için önemli, kader seçimi. 95'lerde demokrasiyi bir tramvay olarak gören, gideceğim yere kadar beni taşıyacak diyen bir anlayışın bugün geldiği noktada, Türkiye bir saltanat kurma iddiasında olduğu bir seçim. Ama ne tesadüftür ki bu ülke Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde 1 Kasım'da saltanatı kaldırmıştır. Şimdi Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler, Cumhuriyetin değerlerini savunanlar, yeniden 1 Kasımda hayır bu ülkede demokrasi var. Yeniden saltanatı getirtmiyeceklerdir" dedi. 

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz ise, yaptığı kısa konuşmada, Ömer Fethi Gürer'i Ankara'da mecliste görmek istediğini belirtti ve maddi manevi olarak yanında olduğunu ve desteklerini belirtti. 

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kartal Belediye Başkan yardımcısı ve CHP Niğde Milletvekili Adayı Ömer Fethi Gürer, “ Geldiğimiz günden beri sabah erken saatlerden başlayarak köylümüzü, esnafımızı ziyaret ediyoruz. Büyük teveccüh görüyoruz. Bunun nedeni şu, bizim siyaset anlayışımızın ötekisi olmayan bir çizgiye taşıdık. Bizim ötekimiz yok. Biz yurttaşlarımıza sen hangi partilisin diye sormuyoruz, sormayacağız da. Bizler sorumluluk istediğimiz takdirde, İster Adalet ve Kalkınma Partisinden  olsun. İster Milliyetçi Hareket Partisinden olsun. Kim olursa olsun. Niğde adına yapılacak her birlikteliğe  varız. Niğde çevresinde en geri konuma geldi. Bu kentin ciddi anlamda liderlik yapısına ihtiyacı var.  Bizim felsefemiz ne ezilen, ne ezen. İnsanca bir hayat mücadelesi. Bunu gerçekleştirirken de yoksulluğu yenme adına vereceğimiz mücadelenin yanında işçinin, köylünün, emeklinin, engellinin, kadınlarında sorunlarını yüksek sesle dile getirmeden öte çözümcü olacağız. Bakınız, biz 7 Haziran'dan önce asgari ücreti 1.500 lira yapacağız dediğimizde. Adalet ve Kalkınma Partisi bunun kaynağı nerede diyordu. Şimdi gazetelere ilan verdiler ,asgari ücreti 1.300 lira yapacağız diye. Utanmasalar 1.500 diyeceklerdi. Biz taklit edenler, bizim yapacaklarımızı örnek alacak insanların siyasette bizim önümüzde olmaları bizim kabul edeceğimiz bir durum değildir. Geçmişte farklı partilere oy vermiş hemşerilerimizin bu kez sandıkta oylarını Cumhuriyet Halk Partisinde oylarını birleştireceklerine ben  inanıyorum. Çünkü yıllardır bu memlekete verdiğim emek ve çabada sen hangi düşüncedesin  demedim. Bir şey söyledim... Bu memleketdeki yoksulluğu, işsizliği ve ürünlerinin değerini bulmaması, tarımının, hayvancılığının, turizminin gereken değerin verilmemesinin nedeni sahipsizliği. Biz bunu sona erdireceğiz dedim. Bizim mücadelemiz, bu mücadele, geleceğimiz aydınlıktır. 7 Belediye Başkanımız, İl, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız hep birlikte çalışmayı sürdürüyoruz. 1 Kasım da sacede milletvekili çıkarmıyoruz. Niğde'nin kaderini, tarihini döndüreceğiz. Bu her düşünceden, her partiden hemşerimin desteği ile oluşacak” dedi.

Heyet daha sonra parti içerisinde toplantı düzenledi.



Editör: TE Bilişim