CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer TBMM bir basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz  darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir adının Ankara Milli Müdafaa Caddesine verilmesini ve Niğde havaalanının yapılarak adının Şehit Ömer Halisdemir olmasını  önerdi. Ayrıca  Bor Çukurkuyu Kasabasında  Şehit Ömer Halisdemir’in de hayali olan  Tarım Lisesi açılması için başlatılan çalışmaya destek verilmesini istedi.

VİDEO AŞAĞIDA

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer basın toplantısında şöyle konuştu:

“15 Temmuz Fetö Terör Örgütü’nün darbe kalkışması sırasında Ankara’daki özel kuvvetler Komutanlığı’nı basıp ele geçirme girişiminde komutanı vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehidimiz  piyade astsubay Ömer Halisdemir’in adı okul yurt ve bazı kurumlara verildi.

Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde yaşayan babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in 7 çocuğundan biri olan Ömer Halisdemir’i Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan yardımcılarımız ve CHP Grup Başkanvekillerimiz aradı. Çukurkuyu’da ailemizi ziyaret ettik. CHP Niğde il ilçe ve Bor örgütlerimiz de Çukurkuyu kasabamızda ziyaretlerde bulunup ailemizin acısını paylaştık.

Babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve abisi Doğan Halisdemir ile de görüştük. Aileyi binlerce kişi ziyaret etti ve etmeye devam ediyor. Aile evlatları ile gurur duyuyor ve devletimizin her kademesinde cumhurbaşkanından, başbakana, il valisinden kaymakamlara, birim müdürlerine, belediye başkanlarına, demokratik kitle örgütlerine, her kademede siyasi partilerimizin yöneticilerine gösterilen ilgiye teşekkür ediyorlar.

Aile, şehidimiz Ömer Halisdemir’in öğrenim gördüğü ve kapanan okulun yenilenip yeniden açılmasını istiyor

Ayrıca Çukurkuyu Sosyal Yardımlaşma Derneği başlattığı kampanya ile Çukurkuyu’ da şehidimizin de hayali olan tarım lisesi açılması için çalışma başlattı. Çukurkuyu kasabamız Tarım ve Hayvancılık ile geçim yapan bölge burada böyle bir okul açılması da önemlidir”dedi.

BAŞBAKANDAN İSTEKTE BULUNDUM
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  şehidimizin adının Ankara’da da yaşatılmasını istedi ve bu konuda Başbakan Binalı Yıldırım’a yazılı soru önergesi verdiğini belirtti. Gürer şöyle dedi: 

“ Şehidimiz Ömer Halisdemir adının Ankara’da Milli Müdafa Caddesi adı ile değiştirilmesi için Sayın Başbakana yazılı bir soru önergesi verdim. Ankara’da genelkurmay başkanlığının bulunduğu yerde yer alan Milli Müdafaa Caddesi adının Şehit Ömer Halisdemir Caddesi olarak değiştirilmesi talebinde bulundum. “dedi

“NİĞDE HAVAALANI YAPILSIN, ADI VERİLSİN”
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 1996’da temeli atılan ve halen yapılmayan Niğde Havaalanının da yapılmasını istedi.  Niğde’nin yetiştirdiği Kahraman Şehidin adının Kızılca, Çukurkuyu yanında yer alan Emen ‘de temeli atılıp öylece kalan havaalanın yapılarak verilmesini de istedi.
 Gürer şöyle dedi.-“

“Niğde halkının da bir beklentisi var. Kahraman şehidimizin kasabasının hemen yanında yer alan 1996 yılında temeli atılan ve o günden beri yapılması beklenen hava alanı yapılıp şehidimizin adının bu havaalanında yaşatılması isteniyor.” Dedi.

NİĞDE 6 ŞEHİT VERDİ.
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 15 Temmuz darbe sürecinde Niğde ilinin 6 şehit verdiğine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti:“Niğde’miz bu süreçte şehidimiz Ömer Halisdemir’in yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminden şehitler de verdi. Darbe girişiminde İstanbul’da Boğazköprü’de Cumhurbaşkanlığı köşkünde koruma polisi olarak görev yapan 49 yaşındaki Kemal Tosun, Ankara’da Genelkurmay başkanlığı çevresinde yaşanan olaylarda Ankara Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde Görevli 44 Yaşında Varol Tosun şehit oldu.  Darbe kalkışmasına karşı duran Bor İlçesinden Ramazan Konuş, Yalçın Argıran,  Hakan Ünver şehit olan hemşerilerimiz. Onların da adlarının yaşatılması adına valiliğin yaptığı çalışmalar da var. “dedi.

“ÜLKEMİZDE DARBELERDEN ARINMANIN YOLU TAM DEMOKRASİDİR”
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Ülkemizde darbelerden arınmanın yolu tam demokrasidir” dedi  ve şöyle konuştu:“Ülkemizde darbelerden arınmanın yolu tam demokrasidir. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaktır. Mustafa Kemal Atatürk değerlerinin iyi anlaşılması ve bizi biz yapan değerlerin sahiplenilmesi şarttır”

 Darbe girişimi nedeni ile yaşanan süreç önemli derslerin de çıkarılması gereken süreçtir. Muhalefetin her dediğine kayıtsız şartsız hayır diyerek bildiğim gibi davranırım yaklaşımı bu sürecin oluşmasının da bir nedenidir. O nedenle karşılıklı hoş görü ve anlayış ile sorunların aşılması önemlidir. “dedi.
 


 
Editör: TE Bilişim