Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; Niğde’de manşetlerin gerçeğe dönmesini diliyorum” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında yeni  yılda sağlık ,huzur ve kardeşçe yaşam diledi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde bugün yaşananları seçim öncesi konuşmalarında anlattığını ifade ederek; “Sokağa çıkma yasakları, sansürlenen haberler, doğru bilgi almaktan mahrum bırakılan toplum, bozuk ekonomi, sorunlu çiftçi, esnaf, işçi, emekli ve her gün yüreğimizi dağlayan şehit haberleri... İşte bu olumsuzluklar hepimizi üzüyor ”dedi.

HÜKÜMET PROGRAMINDA NİĞDE ADI BİR YERDE GEÇİYOR

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 64. Hükümet programında Niğde adının bir tek yerde geçtiğini ve Ankara-Niğde otoyolunun programda olduğunun yer aldığını belirtti. Hızlı tren bölümünde, Konya-Nevşehir-Aksaray-Kayseri hızlı tren yolunun tasarlandığının yazılı olduğunu ifade eden Gürer, havaalanı ile ilgili bir bilginin de programda bulunmadığını ifade etti.

İLK KEZ NİĞDE 15 YILDIR BAKAN ÇIKARAMIYOR

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Dileğimiz Niğde için AKP’ li vekillerimizin gazetelerde manşet olan açıklamalarında ifade ettikleri trilyonluk yatırımların Niğde’mize gelmesidir. Ancak Niğde’de gazete arşivlerine bakınca benzer çok sayıda haber çıkmış ama Niğde, çevresindeki iller içinde en geri kalan il durumundan kurtulamamıştır. Niğde’ye  2012 yılında Çinlilerin gelip ‘200 fabrika 2015 yılına kadar başlayacak’ açıklamasından bugüne, yeniden Çinlilerin ziyarete gelmelerinden başka değişen bir durum olmamıştır. Niğde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesine, Konya ve Bursa’dan daha zengin il sayılarak alınmamıştır. Havaalanı, hızlı tren konusunda on yıldır söylenenler yapılmamıştır. Petrol çıktı diye manşetler atılmış petrol için açılan kuyu kapatılmıştır. Niğde hayali yatırımlar, sözler, vaatlerle 15 yıl geçirmiştir.  İlk kez Niğde 15 yıldır Bakan çıkmayan il durumundadır. Niğde’li valiler artık görev alamamaktadır” dedi.

 

ÜRETİCİ ESNAF PERİŞAN

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir kesim olanaklara ererken, halkın önemli bölümünün mağdur olduğunu ifade ederek şöyle dedi: “Patates, elma, kiraz, lahana, fasulye, domates üretenler mağdur durumdadır. Patates depoda kalmıştır. Esnaf sorunlar yaşamaktadır. Niğde icra dairesinin bir iken iki olması yaşanan sorunların da yansımasıdır. Her kesimin derdi katlanırken, kimileri  gelirini artırmakta, krediler ve siyasi olanaklarla daha varlıklı duruma ermektedir ama halkın çoğunluğu sıkıntı içindedir. Hastane kapısında parasını ödeyemediği için ameliyat olamayan, yatak olmadığı için hastasını Kayseri’ye götüremeyen vatandaştan, burs alamadığı için kıt kanaat okuluna devam eden öğrenciye kadar kime sorsanız dert anlatmaktadır. Bu nedenle trilyonluk yatırımların haberi değil, artık gerçekten Niğde İline ve Niğdelilere erişme sürecidir beklenen.”

GÜNEYDOĞU VE SANSÜR

“Ülkemizde doğru bilgiye ermek giderek güçleşiyor” diyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gerçeği yazanların cezaevine atıldığını ifade etti. Sıfır dış politikadan sıfır komşu ülkeye gelinince çareyi düşman ilan ettikleri İsrail ile ilişki kurmada bulan iktidarın sorunlar karşısında çaresiz bir yönetim anlayışı sergilediğini belirten Gürer, Güneydoğuda yaşanan olayların vahim boyuta erdiğini, sokağa çıkma yasaklarının normal dönemlerde ilk kez uygulandığını, her gün gelen şehit haberleri ile acılar yaşandığını da ifade etti. 2016 yılında  sorunların aşılmasını umduğunu ve dilediğini söyleyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Görünen o ki zor ve sorunlu bir yıla giriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi yurtta barış dünyada barış düşüncesine dönülmesi, insanca hakça bir yaşamın gerçekleşmesi, herkesin barış ve kardeşlik duyguları ile Misak-ı Milli anlayışında buluşması temennimdir”dedi. 

Editör: TE Bilişim