CHP il binasına kalabalığın sığmaması üzerine cadde de yapılmak zorunda kalınan basın açıklamasına Niğde, Bor, Altunhisar, Çiftlik, Ulukışla, Çamardı’dan çok sayıda kişi katıldı.

Haber-Foto :  Kenan Zımba
 İl, ilçe ve belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri ve parti yönetici yanı sıra vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında açılış konuşmasını il başkanı Mehmet Özkan yaptı. “Ömer Fethi Gürer’i 12 Haziran 2011 de yapılacak genel seçimlerde partimizden aday adayı olduğunu duyurmak istiyorum” dedi.
İl Başkanı Özkan’ın ardından Ömer Fethi Gürer bir konuşma yaptı. Gürer konuşmasında  Niğde ile ilgili 35 yıldır verdiği uğraşları anlatıp 5000 aşkın makale ile sorunlarını yazdığım dört kitap ile dünden bugüne geçmişini bildiğim memleketime hizmet için göreve hazırım”dedi.
Ömer Fethi Gürer özetle konuşmasında şunları söyledi.”Yıllardır köyünü kasabasını merkezini gezdiğim ve sorunlarını bildiğim toprağıma hizmet etmek için bu yola çıktım. Amacım ve düşüncem ülkeme ve memleketime hizmettir. 1974 yılından beri beş bin üzerinde yazı yanında dört kitap ile Niğde’mizi yazdım. Kuruluşundan bugününe her aşaması ve insan yapısını yakinen biliyorum. Niğde ilinin çok yönlü zenginliği ne yazık ki bu kentte yaşayanlar için bir kazanca dönüşmedi. Bunu gördüğüm için elimi taşın altına koymaya karar verdim. Partililerim bana böylesi bir sorumluluğu verirse her aşamasında ele ele birlikte bu mücadele içinde en zor koşullarda ve anlarda yılmadan memleket sevdası ile çaba ve çalışma içinde olmaya söz veriyorum. Bizim mücadelemiz Halk içindir. Yaşamımızda bu yolda olduk. Kişilerle kavga eden, ayrışan değil memleketi için omuz omuza uğraş veren anlayışla çabaladık. Niğde sorunları bilinen ama gerekenlerin hızla yapılamadığı için ertelene ertelene gerileyen bir konumdadır. Tıp Fakültesi hayırlı olsun nutukları atanlar seçimden seçime havaalanı yapıyoruz diye ortaya çıkanlar Ecemiş Suyu Nevşehir’e verildiğinde durumun farkına varanlar, Bolkarlara,  Keten çimenine tesis yapılıyor diye söz verenlerin ama yapamayanlar gibi olmayacağım. Dediğimi yapacak söylediğimi uygulamaya geçmesini sağlayacağım yapamayacağım konuda sözüm olmayacak yalanla talanla ve memleketimi küçük düşürecek herhangi bir olayla adım anılmayacak. Sizlerin hizmetinde sizlerin neferi ve memleketim için doğru olanların sözcüsü olmaya talibim. Benim düşündüklerimi yazdıklarımı fikirleri gibi uygulamaya koyanların ama aslının sahibi olmadıkları için yarım yamalak bırakanların yerine işin ehli olarak çözümden yana ve çözüm üreten olarak uğraş vereceğim.” Dedi.
 Sık sık sözleri alkışlarla kesilen Ömer Fethi Gürer sözlerinde şu konulara da değindi.
“  Niğde tarihi, doğası, insan dokusu özellik ve güzellikleri ile zengindir. Bu zenginlikten halkımızın da yarar sağlaması gerekir. Bugüne değin bu anlamda yapılanlar için teşekkür ediyorum ama yetmediği ortadadır. Köyü kasabası göç veren ürünleri üretilenleri değer bulmayan bir kent olmak yerine özelliği ve önemi ile fark edilen bir kent Niğde Hedefimdir. Yazdım anlattım şimdi görev verilirse bunların uygulayıcısı olmaya talibim. Ülkemiz içinde bulunduğu koşullarda şiddetle CHP iktidarına ihtiyaç vardır. Bu açıkca görülmektedir. O sürece Niğdeliler olarak destek vermek, sorunların çözümü içinde önemli olacaktır. Bu yolda Niğde olarak adaylık belirleme süresince partililerimizle ve halkımızla bir arada olacağız konuşacağız, görüşeceğiz. Sonuçta Niğde için yararlı olan bir kararın çıkması dileğimdir.  Bu süreçte örgütümüze inanıyor, güveniyorum.  Sizlerin vereceği karara kendimi emanet ediyorum” diye sözlerini tamamladı. Yoğun ilgi ve alkışlarla basın toplantısı sona erdi.
 
ÖMER FETHİ GÜRER KİMDİR?
1957 yılında doğdu.  Ailesi Niğde merkez Balhasan Mahallesi Alaybeyoğullarından olup Büyük Dedesi Alaaddin Efendi Bor’dan Asumani Medresesi kurucularından Fethi Efendi kızı Fehime Hanımla evlenerek Bor’a yerleşmiştir. Dedesi Aşkı Gürer Bor ilk kitapçı ve beyaz eşya bayilerinden olup ŞNP Lisesi Yaptırma Derneğinde Muhasip, Belediye Meclisinde encümen ve CHP Bor İlçe başkanlığı da bulunmuştur. (1957-60) Babannesi Münire Gürer(Temel) Kemerhisar Kasabasından Aliağalardandır.  Ömer Fethi Gürer Babası Lütfi Gürer Bor DDY ‘de Ambar Şefi olarak uzun yıllar görev yapmıştır. Annesi Kadriye Gürer’de Bor Tengiroğullarından Ahmet Efendi kızıdır.  Öğretmen Tülin Gürer ile evli olan Ömer Fethi Gürer çocukları Övgü ve Lütfi Övünç’dir.
EĞİTİM
 Zafer İlkokulu,  ŞNP Lisesi Orta kısmı, Balıkesir Bandırma Endüstri Meslek Lisesi, Niğde Meslek Yüksek Okulu ve Çukurova Üniversitesi mezunudur. Endüstri Mühendisi olarak farklı iş yerlerinde görev yapmıştır. 27 yıl özel sektörde yöneticilik olarak hizmet vermiştir. Niğde Eski Milletvekillerinden Azmi Yavuzalp Genel Müdürlüğü döneminde Şirketin Tuzla Tesisler Müdürü olmuştur. Kaynak Şirketler Grubunda Pazarlama Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdür olarak çalışmıştır.  Niksar Su ve Beyza- Taşdelen Su Genel Müdürlüğünde görevlerini yapmıştır.
GAZETECİLİĞİ
  1974 yılında beri de Niğde basınında köşe yazıları ve haber yazmaya başlamıştır. İlk yazısı Yeşil Bor gazetesinde çıkmıştır. Daha sonra Niğde’nin Sesi, Niğde Hamle, Niğde Hasret, Yeşil Bor, Yeni Bor, Niğde Anadolu, Niğde 51, Niğde Haber, Niğde Yeniyıldız, Niğde Gündem,  Bor’un Sesi, Aksaray Uluırmak, Aksaray Hasandağ, Konya Ereğli, Nevşehir İç Anadolu gazetelerinde köşe yazıları ve haber yayınlanmıştır. Niğde Kasaba ve köylerinin sorunlarını gündeme taşımıştır. Turizm forumu. net, Kent Haber, Onurlu Hamle,  Niğde Haberci, Bor Haber, Bor Haberci ve Niğde ile ilgili internet sitelerinde Niğde ile ilgili yazılar yazmıştır.  Niğde ile ilgili yayınlanmış beş bini aşkın makalesi bulunmaktadır. Niğdemiz Dergisi ve meslek dergilerinde yazıları yanı sıra, Adana Bölge Gazetesinde ‘Kuzeyden Güneye Doğu İlleri’ yazı dizisi yayınlanmıştır. Hürriyet, Cumhuriyet, Güneş, Günaydın Gazeteleri Niğde ve Bor Muhabirliği yapmıştır. Kumar, Kader, Bizim Ramazan hikâye denemeleri, Laf Ola şiir kitabı vardır.
NİĞDE KİTAPLARI
ÖMER FETHİ GÜRER Niğde ilinde bugüne kadar dört NİĞDE kitabı yazarıdır. Gürer yazdığı kitaplardan:
NİĞDE KAPADOKYA’NIN BAŞKENTİ KİTABI: Niğde ili kuruluşundan Cumhuriyete değin geçen dönemi anlatmaktadır.800 sayfa bu kitap köy ve kasabalarla Niğde Genelini anlatmaktadır.
NİĞDE SPOR TARİHİ KİTABI:  Yalnız Niğde ilinde değil ülke genelinde sınırlı sayıda yayınlanan spor kitaplarından Niğde ilini anlatan 600 sayfa en kapsamlı kitaptır.
NİĞDE SÖYLENCE-ŞAKA-FIKRA-ANLATI KİTABI: Niğde il genelinde söylence şaka ve fıkraları kapsayan 350 sayfa ilk örneklerdendir.
BOR ŞEHRİ KİTABI: Bor ilçesi yaşamı anlatan genişlik olarak ta 600 sayfa özelliği ile ilk kitaplardandır.
Yayına hazırlanan Niğde Sosyal Yaşam kitabı ve Niğde Cumhuriyet dönemi kitapları derleme çalışmaları tamamlanmıştır.
 Yerel Seçimlerde Bor ilçesi CHP belediye Başkan adayı olarak seçimlere girerek son otuz yılın belediye seçimlerinde Bor’da CHP’nin en yüksek oyunu almasını sağlamıştır. Ayrıca İstanbul Niğde Derneğinde iki ayrı dönemde başkan yardımcısı ve amatör spor kulüpleri başkanlıklarında bulunmuştur. Mesleki ve siyasi konferanslar ve toplantı konuşmacısı olarak etkinliklere katılmıştır.
 























Editör: TE Bilişim