Niğde  Milletvekili  Ömer Fethi Gürer “ Niğde ilinde  üç bine yaklaşan Suriyeli mülteci var. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar.  Bölgede  tarım işlerinde çalışıyorlar ama çocukların durumu olumsuz,eğitim alma olanakları yok. Çadırlarda  zor koşullarda yaşam sürdürüyorlar. Hiç kimse yurdunu terk edip başka yerlere zorunlu göç etmeyi istemez. Suriyelerin yaşadığı dramın sona ermesi için  Suriye iç şavaşın bitmesi için gayret  gösterilmelidir. Suriyelilerin bölgede kalıcı yerleştirilmemeleri halkında isteğidir. Suriye’de bir an önce iş savaşın sona erdirilerek yeniden Suriye dönmelerinin sağlanmalıdır”dedi.
 
GÜRER “SURİYE’DE İÇ  BARIŞ SAĞLANMASI İÇİN ÇALIŞILMALIDIR”
 
AKP Hükümetinin yanlış dış politikalarından birinin de Suriye ile işliklerin bozulması ve oradaki iç işlere karışılması olduğunu söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkemizdeki 3,5 Milyon Suriyeli mülteci  vatandaşlık verilmesinin sorunu çözümcü değil sorunun  daha da artmasına  vesile olacağını ifade etti.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Suriyeliler ile ilgili sözlerinde şu görüşlere yer verdi.-“CHP olarak Biz uluslararası hukuk çerçevesinde, insan hakları odaklı çağdaş bir  bakış ile çözüm üretilmesinden yanayız Mülteci krizi günlük siyasi hesaplara alet edilmemesi gereken önemdedir. Onları olası seçimlerde oy verecek kişiler olarak görüp yalnız onlardan oy alabilmek adına yapılan düzenlemeler yeni sorunlarında kapısını açar. Sorunun aşılmasında belirli bir zaman diliminde, çok boyutlu çok yönlü konu  irdelenerek çözüm arayışı yaratılmalıdır. Gerçekci çözüm Suriye de bir an öne barışın tesisine çalışmaktır. Böylece  ülkelerine geri dönmelerinin yolu açılmış olur. Hiç kimse vatanından ayrı kalmak istemez. Orada oluşan sorunların göçün oluşumu yarattı.Hiç şüphesiz AKP Hükümetlerinin öngörüsüz ve beceriksiz dış politikaları bu süreci yaratılmasında bir nedendir. Suriye’den gelenlerin ülkemizde yeni sorunların oluşumuna neden olmayacak biçimde çözümler üretilmelidir. Halkımızın da konuya bakışı ve yaklaşımı bu yöndedir. Sosyal demokratlar “önce insan” yaklaşımı ile sorunlara bakar orada büyük bir insanlık dramı var. Evinden, işinden, yurdundan olan bu insanların sorunlarının çözümünde insani bir yaklaşımla mevcut halde bakmak gerekir. Amaç Suriye’de iç barış sağlanması olmalıdır ve o barış ile tekrar yurtlarına dönmeleri gerçekleşmelidir.Her türlü insani destek sağlanmalıdır. Yerleşik olarak ülkemizde kalmaları yerine Suriye dönüşlerini sağlayacak  yeni Suriye için gerekli uğraş verilmelidir.”dedi.

 
Editör: TE Bilişim