İdam yasasının getirilip getirilmesi konuşmaları sürerken Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, "İdam yasasının çıkmasını Türkiye'de en çok biz istiyoruz." dedi.


Başkan Demir yaptığı açıklamasında, "Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak son günlerde günün konusu olan idam yasası geri getirilsin mi getirilmesin mi konuşmaları yakından takip ediyoruz. İdam yasasının geri gelmesini, Türkiye'de en çok isteyen biz şehit aileleridir. Bir anaya, bir babaya bu evladınızı yirmi yaşına nasıl getirdiniz diye hiç soran varmı? Zorluklar içerisinde yaşamayı bilen, vatanına milletine bayrağına sadık kalan analar babalar evladını askerlik çağına getirecek veya subay, polis, öğretmen olması için dişinden tırnağından artıracak okutacak vatanına hizmet yapması için yetiştirecek sonunda da kime hizmet ettiği belli olmayan vatan hainlerinin kör kurşunu ile şehit olacak.


Biz terörden zarar gören asker, polis, öğretmen aileleri olarak şunu her zaman söylüyoruz. Biz vatanımıza, bayrağımıza verdiğimiz canlarımızdan dolayı her zaman gururluyuz. Ama diğer taraftan bu vatanın bu ülkenin bütün imkanlarından yararlanan, milletvekili olan Pkk' ya destek vermekten çekinmeyen kendince, Kürt vatandaşlarımıza bak sizin hakkınızı savunuyoruz mesajı vermek isteyen Pkk ve yandaşları şunu iyi bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Kürt vatandaşlarımıza yapılan yardımın bu güne kadar Bdp tarafından milyonda biri yapılmamıştır ve asla da yapamazlar. Çünkü bunlar sadece Kürt vatandaşlarımızın evlatlarını maşa olarak kullanmak için çalışıyorlar. Kürt vatandaşlarımızı kandıramayacaklarını anlayınca farklı arayışlara girdiler. Bizim için insan hayatı her şeyden daha değerlidir. Fakat 35 bin kişinin katili olan Pkk' ve sorumlusu İmralı da yatacak, utanmadan birde buna ev hapsi yasası çıkarılması istenecek, buna terör nedeni ile evlatlarını şehit veren aileler olarak asla tahammül edemeyiz." şeklinde konuştu.


Başkan Demir, İdam yasasının çıkartılmasını ve bunun için en hızlı adımın atılmasını şehit aileleri olarak yürekten istiyoruz." diye konuştu. 



Editör: TE Bilişim