OHAL değil Demokrasi İstiyoruz sloganıyla gerçekleşen ve tüm siyasi partilere de katılım çağrısı yapılan oturma eylemi Niğde’de Ömer Halisdemir Meydanında gerçekleştirildi.

CHP İl ve İlçe Yönetimi, CHP’li Belde Belediye Başkanları ile partililerin destek verdiği oturma eyleminde Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem bir açıklama yaptı.

TOPLUM OHAL REJİMİNE  ARTIK YETER DİYOR

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem yaptığı açıklamasında ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini ve amacından uzaklaştığını belirterek, “KHK’ler eliyle parlamento, yani halkın iradesi kastedilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sendikalar meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. İlan edilirken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL bardağı çok taşırmıştır.

Toplumun büyük çoğunluğu bu rejime artık yeter demeye başlamıştır. İktidar partisi ve yeni ortakları Türkiye’yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL’li bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir. Bizim talebimiz kesindir. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Yasama, yürütme ve yargı erkleri yeniden çağdaş demokraside olduğu gibi kendi koltuklarını geçmelidir” dedi.

Oturma eylemi olaysız bir şekilde son buldu.



 

Bazı illerden OHAL eylemine ilişkin notlar şöyle:

İSTANBUL

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından OHAL'e karşı Taksim Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan basın açıklaması ve oturma eylemine polisin izin vermemesi üzerine, aralarında İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile milletvekillerinin de olduğu yüzlerce kişi, eylemi İstiklal Caddesi girişindeki Fransa Başkonsolosluğu önünde yaptı. Eylem nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan polis, Cumhuriyet anıtı ve çevresini erken saatlerde bariyerle kapattı. 

İl Başkanı Kaftancı'nın basın açıklaması yapmasının ardından oturma eylemi yaklaşık bir saat sürdü. Eylemin ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

ANKARA

Ankara'da CHP İl Örgütü öncülüğünde Güvenpark’ta düzenlenen oturma eylemine, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Haluk Koç, Fethi Açıkel, CHP milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin,  İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Çınar ve çok sayıda partili destek verdi. İktidar partisinin OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşinde olduğunu söyleyen CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, şunları söyledi:

"İlan ederken 1 buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır. Ankara’da ki saraylılara sesleniyoruz. Biz OHAL değil demokrasi istiyoruz."

ŞIRNAK: ŞEHİTLER NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Şırnak'ta CHP tarafından "OHAL değil, demokrasi istiyoruz" sloganıyla yapılması planlanan oturma eylemi, Bestler- Dereler'deki üs bölgesine düzenlenen ve 3 askerin şehit olduğu terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. 

İZMİR

CHP'lilerin "OHAL değil demokrasi istiyoruz" sloganıyla 81 ilde düzenlediği bir saatlik oturma eyleminin İzmir'deki adresi Konak Meydanı’ydı. Eyleme CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Atilla Sertel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe başkanları ve yaklaşık bin partili katıldı. Eyleme katılanlar "Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal", "Direne direne kazanacağız", "Şeker fabrikaları satılamaz", "OHAL değil demokrasi istiyoruz" sloganları attı.

ANTALYA

Saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen CHP'lilere, sivil toplum örgütleri destek verdi. CHP genel başkan yardımcıları Çetin Osman Budak ve Gamze Akkuş İlgezdi, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın da saat 13.00'e kadar süren oturma eylemine katıldı.

ADANA

Adana'da CHP üyeleri, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının sona erdirilmesi için oturma eylemi yaptı. Türkiye genelinde olduğu gibi eş zamanlı olarak saat 12.00'de merkez Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 500 CHP üyesine, çeşitli sendika, siyasi parti ve meslek odası ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi destek verdi. 

Editör: TE Bilişim