CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu görüşmeleri sırasında Genel Kurulda söz alarak OHAL KHK'ları sonucu haklarında hukuka uygun bir soruşturma olmaksızın işinden atılan binlerce kişinin yaşadığı ağır mağduriyeti gündeme getirdi.

“YARGIDA SORUNLAR TÜMDEN ELE ALINMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ceza Muhakemesi Kanunu, Pasaport Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu gibi kimi kanunlarda bazı ek ya da kısmi değişikliklerle yargıda sorunların aşılamayacağının açık olduğunu ifade etti. Yargıda sorunların tümden ele alınması gerektiğine vurgu yapan Gürer, “OHAL KHK'ları sonucu haklarında hukuka uygun bir soruşturma olmaksızın işinden atılan binlerce kişinin yaşadığı ağır mağduriyetler neden bu kapsamda ele alınmamıştır? Hiçbir ceza davası açılmayan, takipsizlik kararı verilen ya da beraat edenler dâhil OHAL mağdurlarının hakları bir an önce iade edilmelidir” dedi.

“HAKSIZ, HUKUKSUZ, ADALETSİZ OHAL UYGULAMALARI SONA ERMELİ”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, neyle suçlandığını dahi bilmeyen, işinden çıkarılmış ve mağduriyetinin giderilmesi bekleyenlerin varlığını hatırlatarak, “Bu düzenlemede onlar içinde bir çözüm üretilmeliydi. Haksız, hukuksuz, adaletsiz OHAL dönemi uygulamalarını iyileştirici düzenlemeler için kanun tasarısı da bir an önce Meclise getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şöyle dedi;

“Ceza Muhakemesi Kanunu, Pasaport Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu gibi kimi kanunlarda bazı ek ya da kısmi değişikliklerle yargıda sorunların aşılamayacağı açıktır. Yargıda sorunlar tümden ele alınmalıdır. OHAL KHK'ları sonucu haklarında hukuka uygun bir soruşturma olmaksızın işinden atılan binlerce kişinin yaşadığı ağır mağduriyetler neden bu kapsamda ele alınmamıştır? Hiçbir ceza davası açılmayan, takipsizlik kararı verilen ya da beraat edenler dâhil OHAL mağdurlarının hakları bir an önce iade edilmelidir. Neyle suçlandığını dahi bilmeyen, işinden çıkarılmış ve mağduriyetinin giderilmesi bekleyenlerin varlığı yok sayılamaz. Bu düzenlemede onlar içinde bir çözüm üretilmeliydi. Haksız, hukuksuz, adaletsiz OHAL dönemi uygulamalarını iyileştirici düzenlemeler için kanun tasarısı da bir an önce Meclise getirilmelidir.”

Editör: TE Bilişim