CHP Niğde İl Başkanı Mehmet Özkan, son günlerde artan terör olaylarını ve öğretmen kaçırmalarını değerlendirerek; “terörle müzakere eden bir hükümetimiz oldukça, daha çok öğretmenimiz kaçırılır, daha çok mehmedimiz de şehit olur!” dedi.
12 Haziran seçimlerinden sonra ivmesini artırarak devam eden PKK terör örgütü, halkı sindirmeye devam ettiğini açıklayan CHP İl Başkanı Mehmet Özkan, sürecin yegane sorumlusunun Başbakan Erdoğan ve AKP olduğunu ifade etti.
Özkan açıklamasında; “Son 1 ay içerisinde onlarca öğretmenimiz kaçırılıyor, devlet bırakın vatandaşın korumalığını yapmayı, kamusal bir organlarını bile koruyamıyor. Bugün devletin öğretmenin kaçırılmasının tek bir anlamı var. PKK bölgede ben varım diyor! Terörle mücadele eden askerleri içeri tıkan hükümet, aynı kararlılığı terörle mücadele de göstermediği gibi, onlarla gizli ve kirli pazarlıklar yapıyor. Bundan şımaran, yüz bulan teröristler sağa, sola saldırarak, askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit ederek, yol kesip öğretmenlerimizi kaçırarak eylem alanı yaratıyor. Hükümet ise PKK’yı kınamaktan öteye gitmiyor. Oysa bugün Ortadoğu’da liderliğe soyunduğunu iddia eden Recep Tayyip Erdoğan, İran örneğine baksa terörle nasıl mücadele edeceğini iyi görür. 60 günde PKK’nın uzantısı PJAK’ı bitirirken, bizim hükümet İsrail’i, İran’dan korumak için 400 yıldır sadık komşumuza karşı kendini konumlayarak füze kalkanı kuruyor.” Diyerek hükümeti sert bir üslupla eleştirdi.
CHP’li Özkan; “Eğitimcilerin ailelerine sabır diliyor, hükümeti bu konuda acil önlem almaya çağırıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim