Borhaber.net sitemizde yayınlanan, “Bor’da Kürt Öğrencilerin Evine Saldırı” başlıkla haberimiz ile ilgili HDP Niğde İl Başkanlığı’ndan açıklama geldi.

Afşin Tören imzalı haberimiz Kürtçü internet sitelerinden alınmış ancak, o sitelerdeki haberlerde tek taraflı çok ağır ifadeler olduğu için aynen alınmamış. Olay hakkında edindiğimiz bilgiye göre haber ve altında yorum yapılmıştır. Afşin Tören’in haberi yorumlaması gayet doğaldır. Muhabirimiz olayı yorumlamıştır. Ulusal Ajanslar gibi yorumsuz haber şekli bizim tarzımız değildir. Bu şekilde yorum haberlerimiz sitemizde çokça mevcuttur ve bizi farklı kılan da budur." Palalı Saldırı"  ifadesi ise haberi yaptıktan yaklaşık 30 dakika  sonra bir şekilde  edindiğimiz bilgiye dayanmaktadır ve eklenmiştir. Doğruluğuna inanmakta, hatta haberimiz sonrasında tartışmanın ilk çıkış ve seyri hakkında da üniversite çevresinden geniş bilgi sahibi olduk.
(Borhaber.net)   Haberimiz burada TIKLAYIN


HDP’nin açıklaması aynen şöyle;

Partimize yönelik gerçek dışı haber ve yorum üretme nöbetini bugün devraldığı anlaşılan Afşin Tören isimli - borhaber.net muhabiri sitede yayınladığı “Bor’da Kürt Öğrencilerin Evine Saldırı” başlıklı haberinde kullandığı alt başlıklar,“PALALI SALDIRININ KARŞILIĞI” iddiası ve HDP’NİN MEYDANA ÇIKMASININ ARDINDAN YAŞANDI” gibi yorumlarıyla yaklaşan seçimler öncesinde, il ve ilçe kongreleriyle örgütlenmesini güçlendiren Niğde İl örgütlülüğümüzü karalama yönelik bu türden yorumlama haberlerin gerçekle en küçük bir ilgisi yoktur.

Niğde HDP tarafından demokratik ve yasal bir hak kullanımını olan “Roboski anma” kitlesel basın açıklaması etkinliğimize katılan üniversite öğrencilerin hiçbir taaşkınlığı ve kışkırtması olmamıştır.

Bor haber net sitesinde daha önce verilen haberlerimizin altına yapılan yorumları ifade özgürlükleri kapsamında değerlendirsek de Afşin Tören isimli muhabirin hedef gösterici yanlı ve asılsız haberine sessiz kalmamız mümkün değildir.

Haberin sonunda zikredilen “HDP'nin son zamanlardaki ülke genelinde uyguladığı şiddet içerikli sert kürçü politikaları gerek Niğde, de gerekse tüm yurtta tepki çekiyor. Bor ilçesinde meydana gelen şekilde yurt genelinde birçok olay yaşanıyor. ………… buna benzer kürtçü öğrencilere karşı bu ve benzeri olaylar yaşanırken, doğu illerinde ise bunun tam tersi Türk öğrencilere yapılıyor.” Denmesi tamamen asılsız ve yanlı bir ifadedir.

Haberin tarafımızdan bilgi alınmadan, hedef gösterici, ötekileştirici bir dille kaleme alınmasından tutun da asılsızlığına kadar tekzip eder, bu ve benzeri haberlerin kaynağından teyit ettirilmeden yayınlanmasını kınar,
objektif haberciliğiyle tanınan site yönetimine bundan sonraki yayınlarında daha titiz olmaya davet ederiz.



Cemal Taş / Azize Demir                          Hatun Geyik / Göksel Rıza Özkan
Niğde Merkez İlçe Eşbaşkanları                      Niğde İl Eşbaşkanları

 
Editör: TE Bilişim