İl Genel Meclis Başkanı Nuri Aydoğan, parti ayrımı yapmaksızın il genelindeki bütün belde ve köylere hizmet götürdüklerini söyledi.
Ayduğan, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresinin 2010 yılında yaptığı yatırımları düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.
Değerlendirme toplantısına Ak Parti İl Başkanı İdris Bayram, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan ve basın mensupları katıldı.
 
Ayduğan; “İl Genel Meclisi olarak her zaman bir yıl sonraki yılın programı yapılırken bununla beraber bütçe planları da yapılıyor. 2010 yılın bütçesini 2009 yılının sonunda 20 Milyon TL. olarak bütçemiz gerçekleşmişti. Akabinde ek gelirlerle beraber toplam 22 Milyon 333 Bin TL. olarak çalışma dönemimizi bitirmiş bulunuyoruz. Tabii bu 22 Milyon 333bin lira ile ne yaptık bunlara bakmak lazım” dedi.
Ayduğan; “Bizim önceliklerimizden bir tanesi olan içme suyu ile ilgili bir takım çalışmalarımız oldu. Bizim 112 tane köyümüz var. Bununla beraber 46 belde, 5 ilçemiz bir de merkezimiz bulunmaktadır. Biz İl Genel Meclis Başkanlığı ve İl Özel İdare olarak başlıca sorumlu olduğumuz yerler bilindiği gibi köylerimizdir. Köylerimizdeki tüm hizmetler il genel meclisinden ve il özel idaresinden gitmektedir. İçme suyu ile ilgili 112 tane köyümüzde herhangi bir sıkıntı olmaksızın herkes bu suyu rahatlıkla içebilmektedir. Sağlıklı su içebilmeleri ile ilgili olarak klorlama cihazları her köyde bulunmaktadır. Zaman zaman su çekilmesi ve bölgenin şartlarından dolayı yeni sondajlar gibi 40 tane projeyi de hayata geçirmiş bulunuyoruz. Her hangi bir yerde bir sıkıntı varsa anında müdahale ediyoruz” dedi.
 “Biz Niğde İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak Su hayat, yol medeniyet sloganı ile yola çıktık” diyen Ayduğan; “ Niğde’de Bin 896 Km.lik bir yol ağımız var. Bunun bir bölümü arazi yollarımız ancak en önemlisi de köylerimizin giriş ve çıkış yolları. Bu yollarımızın Bin 70 km si tamamen asfalttır. Son iki yıldır biz yapmaya çalışıyoruz ama bizden önceki meclisimiz bize az bir bölümünü bırakmış bu sene ki bizim yol çalışmamız 202 kilometreydi. Bunun birinci katı 70 km ikinci kat 69 km onarım olarak da 63 km olmakla beraber toplamda 202 km yolun bakım onarımını yapmış bulunmaktayız. Bununla beraber bazı köylerimizde köprü çalışmalarımız oldu. Köylerimizin giriş çıkışları genişti ama köprülerimiz geniş değildi. Bu bağlamda Çamardı İlçemize bağlı Çukurbağ köyümüzün, Çiftlik İlçemize bağlı Kula, Şeyhler ve Asmasız’da köprü çalışması yaptık. Belde Belediye Başkanlarımızın yolla ilgili talepleri vardı. Yaklaşık biz 20 tane belediyemize asfalt çalışması yaptık. Bunları belediyelerle aramızda yaptığımız protokollerle yapmaya çalışıyoruz. Örneğin Çamardı İlçemiz’in Burç ve Bademdere kasabalarında yollar belediye ile yapılan protokol karşılığında yapıldı. Hatta bazen bize sitem edenler de oluyor. Sadece Ak Partili belediyelere mi yapıyorsunuz diyorlar. Hayır biz Ak Partili, CHP’li, MHP’li, DP’li ve diğer partilerden ne talep gelirse bunları yapmaya çalışıyoruz. Zaten Burç ve Bademdere kasabamızın belediye başkanları da Milliyetçi Hareket Partisindendir. Bizde parti ayrımı söz konusu olamaz. İnsana yapılan hizmet bizim için en önemli unsurdur. Sonuçta insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile hizmet etmeye gayret ediyoruz. Yine Merkez İlçemize bağlı olan hatta 32 yıldır el değmemiş bir yolu yaptık. Gölcük ve Konaklı kasabası arasında, Orhanlı Kabamızın da kullandığı bir yolumuz vardı, yapılmış kendi haline bırakılmış, kimse el sürmemişti. Ancak belediye başkanlarımızın talepleri üzerine bu konuya Sayın Valimiz Alim Barut da çok önem verdi. Karayollarının, Özel İdare’nin ve Belediyelerin katkısı ile 32 yıl sonra köstebek yuvasına dönüşen yolumuzu da yapmış bulunuyoruz” diye konuştu.
Ayduğan; “Niğde Merkez’de 4 derslikli Ana Okulu yapımı İnönü Mahallemizde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğümüze buranın teslimi yapıldı. Şu anda çocuklarımız burada eğitimini alabiliyorlar.
İki tane de İlköğretim okulu yapıldı. Bunlardan bir tanesi yine merkezimizde bulunan Nar Mahallesi’nde, diğeri de merkez ilçemize bağlı Gösterli Köyümüzde yapılmıştır. Yine burada çocuklarımız eğitimlerini almaktadırlar. 

Köy ve kasabalardan Niğde’ye gelerek eğitim alan öğrencilerimizin yurt sorunu vardı. 300 kişilik bir yurdun yapımını gerçekleştirerek Yenice Mahallemizde bir yurt yaparak bunu Kredi Yurtlar kurumuna teslim ettik. Niğde- Bor yolunda bulunan Toki İlköğretim okulu ile Lisenin arasında bulunan araziye temel atıldı. İnşallah 2011 yılında buranın tamamlanacağını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.





 
Editör: TE Bilişim