Doğuş Yayın Grubu NTV televizyonu, Cuma günü Niğde’den yaptığı canlı yayında Niğdeli seçmenin nabzını tuttu, programına konuk ettiği Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş ve NESOB Başkanı Fahri Eker ile Niğdeli seçmenin eğilimlerini ve siyasi partilerin listelerini konuştu.
         Doğuş Yayın Grubuna bağlı NTV televizyonu geçtiğimiz Cuma günü Niğde Kalesi’nde saat 14.15’de düzenlediği canlı yayında Niğde’deki seçim havasını değerlendirdi. NTV Muhabiri Miray Akdağ Uluç,  hazırladığı seçim programında Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş ve NESOB Başkanı Fahri Eker’i ağırlarken, canlı yayın öncesinde Niğdeli vatandaşlarla yapılan sokak röportajları ekrana geldi.
     NTV Muhabiri Miray Akdağ Uluç’un hazırladığı, NTV Niğde Muhabiri Ayhan İnan’ın da hazır bulunduğu seçim programında keyifli anlar yaşandı. Programda, 12 Haziran tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri’ne sayılı günler kala siyaset arenasında Niğdeli seçmenin eğilimleri ve partilerin listeleri konuşuldu.
    SEÇİM 3 PARTİ ARASINDA GEÇECEK
     Programda, Niğde’de 15 partiden 45 ve bir de bağımsızdan olmak üzere toplam 46 milletvekili adayının milletvekili olmak için yarıştığını söyleyen Türkeş, Milletvekili adayının  fazla olmasının oyların da bölünmesi anlamına geldiğini söyleyerek, “Ama tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de seçim üç parti arasında gidip gelecek. Niğde’de şuanda siyaset sıcak değil. Siyasi partilerin çok fazla çalışması yok. Sadece milletvekili adayları kendilerini tanıtmak için İl’in değişik bölgelerine ziyaretlerde bulunuyorlar” dedi.
İLK 2 ADAY, NİĞDE’ YE YABANCI
        Niğde’nin kültür düzeyinin oldukça yüksek ve seçmeninin de son derece bilinçli olduğunu dile getiren Türkeş, “Partiler bazında Ak Parti’nin 3 Milletvekili adayı var. 3 adaydan ilk 2’si Niğdelilerin bildiği, tanıdığı isimler değil. İkinci   sırada bulunan aday çok genç. Bizler bile gazeteci olmamıza rağmen Ak Parti’nin 2. sıra adayını tam olarak tanıdığımızı söyleyemiyoruz. Ak Parti’nin 3. sırada bulunan Milletvekili adayı Erdoğan Bey ise daha önce Milletvekilliği yapmış ve Niğdelilerin tanıdığı bir isim” dedi.
 BİRİNCİ SIRA ADAYI ÇOK SEVİLEN BİR İSİM
       Seçimlere MHP’nin de 3 Milletvekili adayı ile girdiğini ifade eden Türkeş, “ MHP üçüncü sıra adayı Mahide Yaramış geçtiğimiz Genel Seçimlerde de üçüncü sıradan adaydı. İkinci sıra adayı Bor’da uzun yıllar siyasetle uğraşmış ve Bor’un tanınmış simalarından birisi. MHP’nin birinci sıra Milletvekili adayı ise daha önce MHP Niğde İl Başkanlığı yapmış ve kişilik olarak Niğdeliler tarafından çok sevilen bir isim. CHP ise Milletvekili adaylarını ön seçimle belirledi. Bu durum bir yere kadar CHP’yi sürükleyebilir diye düşünüyorum. Bu listeler sonucunda Niğde için en hayırlısı olmasını temenni ediyorum” dedi.
       HALKIN GÜNDEMİ SEÇİM DEĞİL
     NESOB Başkanı Fahri Eker ise, 12 Haziranda yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri’nin henüz kamuoyunda tartışılmadığını söyleyerek, “İnsanlar artık partilerden ziyade seçilecek kişilerin Niğde’ye ne gibi faydalar sağlayacağını konuşuyorlar, bu Niğde için sevindirici bir olay” dedi.  Kamuoyunun seçime kilitlenmediğini işaret eden Eker, “Bunun için kamuoyunda farklı konular konuşuluyor ve son güne kadar da seçim halkın gündemine oturmayacak gibi. İktidar partisinin adayları çok kaliteli insanlar olmakla birlikte Niğde’de yaşamadıkları için Niğdeliler tarafından tanınmıyor. Niğde gibi İl’lerde seçmenler daha çok tanıdık sima arıyor. Niğde artık gelişmek istiyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Niğde kendi bünyesinden üç tane İl çıkardı ama kendisi hiç büyüyemedi artık Niğdeliler tarımı, hayvancılığı ve medeniyetler şehri olması sebebi ile gelişmek istiyor” dedi.
Yeni Yıldız Gazetesi/Niğde







Editör: TE Bilişim