Cumhurbaşkanlığı Seçim Çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’la bu kez de Niğde Gündemini değerlendirdik.

24 Temmuz Perşembe günü Niğde merkezde ziyaretlerde bulunan Doğan Şafak, Bor caddesi ve İstasyon caddesindeki esnafları ziyaret ettikten sonra Orhaniye, Kocapınar, Dündarlı, Dikilitaş, Hacıbeyli, Karaatlı köy ve kasabalarına giderek ziyaretlerine devam etti.

Hala Havaalanı yapılmadı!!!

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde’ye yapılmayan yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu, AKP’nin yapması gerekenleri sırasıyla tekrarladı.

Niğde Milletvekili Doğan Şafak şu sözleri söyledi; “Gerek meclis kürsüsünden, gerek yazılı ve sözlü önergeler vererek, yerel ve ulusal basın aracılığıyla Niğde’nin sorunlarını sık sık dile getirdim. Niğde’ye hala bir havaalanı yapılmadı. Yıllardır tamamlanmayan bir proje var. Bu proje hayalden öteye gidemedi. Civar iller Niğde’den daha fazla gelişti. Ama Niğde havaalanının yeri otlak yeri haline geldi.

Akkaya Barajı Pislik İçinde…

CHP’li Vekil Niğde’de yapılması gerekenleri sıralarken açtı ağzını, yumdu gözünü…

Doğan Şafak, Niğde halkının önemsenmediğini, yatırım yapılmadığını AKP’nin iktidar partisi olarak Niğde’ye önem vermediğini söyledi ve şu sözleri ekledi.

Doğan Şafak, “AKP döneminde Niğde’ye kayda değer herhangi bir yatırım yapılmadı. Hakkı olan yatırımları alamadığı için küçücük bir il olarak kaldı. Niğde’nin en büyük ilçelerinden biri olan Bor ilçemizde bulunan Akkaya Barajı’nın kirliliğini defalarca meclis gündemine taşıdım. Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdim. Ama maalesef AKP elini taşın altına koymadı. Akkaya Barajı kirlilik içinde ve bu durum halkın sağılığını tehdit eder hale geldi. Oldu olacak Niğde’yi haritadan silsinler. Halka bu kadar zulum edilemez” dedi.

Geçici İşçiler Hala Geçici….

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Meclis kürsüsünden geçtiğimiz günlerde geçici işçilerle ilgili yaptığı konuşmasına yönelik sorularımızı şöyle değerlendirdi.

Doğan Şafak, “ Geçici işçiler sorunu ülkemizin kanayan yarası haline geldi.  Bor Şeker Fabrikasında hatta Türkiye’deki diğer şeker fabrikalarında, Karayollarında ve ülkemizde bulunan birçok kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçiler istihdam etmektedir. AKP iktidarı bu duruma bir çözüm bulamamış, bu durumu içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. İktidar partisi olarak bu konunun ve birçok konunun çözümünü bulmak zorundadır…. Geçici işçilerimiz çok mağdur durumdalar. Aileleri de aynı şekilde bu durumdan rahatsız ve endişe içindeler. ‘Acaba bugün annemin, babamın, ya da eşimin işine son verilir mi’ handikabını yaşıyorlar. Hükümet, bu işçilerimizi bir an önce kadroya almalı ve bu sorunu kökten çözmelidir” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, bu sorunların CHP iktidarında yaşanmayacağını, AKP’nin sorunlar ürettiği iktidarındaki bütün sorunların çözüme kavuşacağını dile getirip, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verilmesi için halkın desteğini beklediklerini dile getirdi.

 

 

Editör: TE Bilişim