Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Niğde'de 71 milyon liralık yatırım bedelli 3 tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Niğde’de 3 adet tesisin temelini atacak, açılışını gerçekleştirecek. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 1 adet ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak. Ayrıca merasimde DSİ tarafından tamamlanan Niğde İl Merkezi Taşkın Koruma Tesisinin de açılışı gerçekleştirilecek.

            Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 23 Mayıs Çarşamba günü saat 01.00’da Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasiminde 71 milyon TL yatırım bedelli 3 adet tesisin temelini atacak, açılışını gerçekleştirecek. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu düzenlenecek merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek sahur yapacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Ulukışla İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi ile 1 adet ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların da temelini atacak. Yine merasimde Niğde İl Merkezi Taşkın Koruma Tesisinin de açılışını gerçekleştirecek.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 3 tesisin maliyeti ise 71 milyon TL.

Ayrıca, Niğde’de düzenlenecek merasimde 5 aileye gelir getirici tür, 5 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz, badem, ıhlamur, karaçam ve sarıçam fidanı türlerinden oluşan toplam 2.500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Ulukışla’ya Uzun Vadeli İçme ve Kullanma Suyu Temin Edilecek

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle Ulukışla ilçesinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak, il merkezinde 3 mahalle taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanlık alanların artırılması ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.


 
 
Editör: TE Bilişim