Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Biz bu cesareti gelecekte endişemiz olmadığı için ortaya koyduk. Yarından bir kaygımız, seçim endişemiz yok” dedi.
Niğde Belediyesinin önde gelen projelerinden olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi uygulama çalışmaları başladı.
Projeyi uygulayacak olan firma Niğde Belediyesi bünyesinde Belediye binası giriş katında oluşturulan büroda vatandaşı bilgilendiriyor.
Niğde için önemli bir proje olan Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Sivil Toplum Kuruluşlarını bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Sivil Toplum Kuruluşları bilgilendirme amacıyla düzenlenen toplantıya vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi
Belediye Meclis Salonunda düzenlenen proje sunumu öncesi açıklamada bulunan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde açısından önemli bir projenin gerçekleşmesi için elimizden ne geliyorsa, Niğde Belediyesi olarak destek vermeye devam edeceğiz. Projenin gerçekleşmesiyle ilgili ciddi bir bedel de ödedik. Bu projeyi biz önemsiyoruz, önemli buluyoruz. Çünkü Niğde’nin yaklaşık 115 hektarlık alanında uygulanacak; Niğde Evlerinden başlayıp İmam Hatip Meydanına kadar gelecek olan proje yaklaşık 6 Bin civarında konutun içerisinde barındırılacağı konut ihtiyacına cevap verecek şekilde yeşil alanların, parkların içinde olacağı, yine her seçimden önce söylenen İmam Hatip Meydanından Niğde Evlerine kadar olan bölgeden bir yolun, bulvarın açılması, Niğde’nin Trafik sorununun çözüme kavuşturulması, Niğde’nin yeni ufuklara taşınması, maalesef şimdiye kadar gerçekleştirilememişti. Bu projenin içerisinde tüm bunların da çözümleneceğini müjdelemek istiyorum” dedi.
Açılan ofis ile vatandaşların bilgilendirildiğini belirten Akdoğan; “Projeyi alan ilgili firma, kentimiz merkezinde bir ofis açtı. İnsanların arsası, enkaz bedeli ne ise, onların saptanıp kişisel bazda değerlendirilmesi yapılıyor. Sözleşme imzalayanlar var, imzalamayanlar var.
Ama şunu ben söyleyebilirim; burada biz Niğdeliler olarak ne fedakarlık yapmamız gerekiyorsa, bu fedakarlığı yapacağız. Niğde’nin bir ufuk projesi, bir vizyon projesi; hatta Niğde’yi marka şehir yapacak en önemli projelerden bir tanesi. Bu projenin Niğde’nin gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin Niğde’nin dışındaki 80 İlinde, 900’ün üzerindeki İlçede Niğde’nin bu projeyi uygulaması aşamasında gelip bu Belediyelerin bu İllerdeki yöneticilerin Niğde’yi örnek alacakları bir şehir olacağımızı herkes bilmelidir. Bu proje ile birlikte Niğde’nin yaklaşık dörtte biri yenilenmiş olacak. Belediye olarak projenin uygulanabilmesi için fedakârlık yaptık. Bir cesaret örneği sergiledik. Bu projeyi cesaretle hayata geçirebilmek için atabileceğimiz ilk adım olarak ne gerekiyorsa yaptık. Türkiye’de uygulanacak hektar olarak ilk Niğde Belediyesi olarak biz ilan ettik. Bu cesaret edilmesi çok kolay bir hadise değil. Biz bu cesareti gelecekte endişemiz olmadığı için ortaya koyduk. Yarından bir kaygımız, seçim endişemiz yok. Seçim kaygısı olarak bu projeyi yaparsak biz Niğde’yi eski köy, kasaba görüntüsüne mahkum ederiz. Yani Niğde’de bir takım statükoların yıkılması, içine kapalılığın yıkılması ve önünün açılması gerekiyordu. Bu proje ile inşallah bunu başarmış olacağız. Niğde’de yaşayanların tamamı iyi ki, böyle bir proje Niğde’de yapılmıştır. Yapanlardan Allah razı olsun diyeceğinden eminim.
 
Başkan Akdoğan’ın ardından projeyi alan firmanın sorumlusu Uğur Aslan proje hakkında teknik bilgiler ve yürütülen aşamalara dair bilgiler sundu. Aslan kömürlükler, garajlar da dahil 4,642 yapının proje kapsamına girdiğini sözlerine ekledi.
Projeyi ihale sonucu alan firma sorumlusu Uğur Aslan ayrıca Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın Türkiye’ye örnek bir projeye imza attığını söyledi.
 
Editör: TE Bilişim