CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  bir muhalefet partisinin yapabileceği şekilde, Niğde’nin sorunlarını gündeme getirip gerek mecliste gerekse Niğde’deki ziyaretlerinde, basın açıklamalarında sorular soruyor. 

Sayın Gürer,  tamam  hep  soruyorsun güzelde…  Bir de bu sorulara özellikle iktidar partisinin yerel yöneticileri ve Milletvekillerinin bu sorulara neden yanıt vermediğini de bir sormasını istiyoruz…

Yani asıl soruyu bekliyoruz…  

****
 
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Ulukışla ilçesini ziyarette aktarılan sorunları Bakanlara yazılı soru önergesi olarak yansıtacağını belirtti ve Hastane ile İçme suyu  konusunda hükümetin hızlı hareket etmesini istedi. CHP ilçe Örgütü sonrası esnaf ve vatandaşlarla görüşen Gürer 2015 Aralık ayında açılacak denen hastanenin halen açılmamasını ve içme suyu ile ilgili somut çalışma yapılmamasını vatandaşlar haklı olarak “neden gecikme  oluyor” diye soruyor” dedi.

GÜRER “ULUKIŞLA DEVLET HASTANESİ NE ZAMAN AÇILACAK”
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ulukışla ilçesi ile kasaba ve köylerine ziyaretlerde bulunup sorunları meclis gündemine taşıdığını ifade ederek bu kere ziyaretimde de halen hastanenin bitirilmediği ve Şekerpınar’dan geleceği belirtilen içme suyu ile ilgili somut bir çalışmanın başlamadığını gördüm. Ulukışla her türlü hizmetin bir an önce yapılması gereken bir ilçemiz Özellikle yaz aylarında Çukurova’dan gelen  nüfusu birkaç kat arttığı içinde hastane ve suyun aciliyeti var “dedi. Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer  şöyle konuştu.-Niğde'nin Ulukışla ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 17.05.2014 tarihinde yapımına başlanan ve 550 günde bitirilmesi planlanan 30 yataklı Ulukışla Devlet Hastanesi'nin inşaatının hala bitmemiştir. Eski Hastane binası da yıkıldığı için sağlık hizmeti  bir kurumda verilmektedir. Hastalar Konya Ereğli İlçesini, Bor ilçesine ve Niğde Merkeze götürmek zorunda kalmaktadır. Toplam 5500 metrekare kapalı alan ve 1580 metrekare oturum alanına sahip. 4 katlı ve 30 yataklı yeni devlet hastanesinde 5 adet diyaliz yatak, 2 adet yoğun bakım yatak, 2 adet ameliyathane ve 1 adet doğumhane yer alacağı açıklanmıştı.Hastana halen tamamlanamamış vatandaş mağdur durumdadır. Hastane  bir an önce açılmalıdır.  Hastane  550 günde biteceği ifade edilmişken neden tamamlanamamaktadır”dedi.

ULUKIŞLA İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLECEKMİ?
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Ulukışla ilçesinde içme suyununda önemli sorun olduğuna dikakt çekerek şöyle dedi. Niğde Ulukışla ilçesi içme suyu önemli bir sorundur özellikle  yaz aylarında ilçeye gelen Çukurovalı  yaylacılar ile  nufusu  artan ilçede içme suyu  sorunu yönelik uygulanan projelerde  yeterli su sağlanmasına yetmemiştir. Son olarak ilçe sınırları içinde yer alan Şekerpınar su kaynağından ilçeye içme suyu verileceği yönünde kamuoyuna yansıyan açıklamalar olmuştur.Belediye olanakları ile bu suyun ilçeye getirilmesi olası görülmemektedir.Ulukışla ilçesinin içme suyu sorununa çözüm olması planlanan Şekerpınar su kaynağından  Ulukışla ilçesine su getirilmesi yönelik çalışmalar ne zaman başlayacak ve hangi tarihte  suyun Ulukışla ilçe merkezine ulaşması sağlanacağı açıklanmalıdır. Meclis açılışı ile konuyu meclis gündemine de taşıyacağım”dedi. Gürer  Çiftehan da da vatandaşların su sorunu yaşadığını bu yerleşmeye de bir an önce içme suyu sorunun çözülmesi gerektiğini de ifade etti.
 

 
Editör: TE Bilişim