Seçildiği günden beri Niğde’nin sorunlarını,  soru önergeleri, araştırma önergesi ve yaptığı konuşmalar ile TBMM’de gündeme getiren   CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bu çalışmaları takdir topluyor.

 

ÜRETİCİ SORUNLARI

Üretici sorunları ile ilgili basın toplantısı yapan ve TV konuşmaları ile soruna dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 26. Dönem 1. Yasama Yılı 14. Birleşim ’de bu konuda konuştu. "Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı." derken, “Domates tohumunu, meyve suyu ham maddesini, tekstil ham maddesini dahi yurt dışından alır olduk, yerli üretici de perişan. Niğde'de patates, elma, fasulye üreticileri mağdur, üretici ürünlerini ürettiği değere dahi satamıyor; elmayı, patatesi satmış olan da parasını alamıyor. Niğde'de elma üreticisi parasını alamadığı firma önünde gösteri yapmak zorunda kaldı. Hükûmetin, üreticilerin sorunlarına eğilmesini, patates ve elma üreticilerinin daha fazla mağdur olmadan sorunlarına çözüm üretilmesini diliyorum”  diye devam etti.

“HAVAALANINI YAPILMALI”

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yazılı soru önergesi yanında TBMM’de Niğde İli için havaalanı yapılması gereğine de değindi. Şöyle dedi:“ 1996 yılında Niğde'de havaalanı için temel atıldı. O günden bugüne kadar havaalanı yapılmadığı gibi, her seçim döneminde de seçmenlere havaalanı yapılacağı konusunda özellikle iktidar partisinin verdiği bir söz var. Bu dönemde de 64'üncü Hükûmetin Programı'nı incelediğimde "Niğde" adı yalnızca otoyolla ilgili geçiyor. Bu nedenle, Niğde havaalanının, seçmenlere söz verildiği gibi 2016 yılında programa alınmasını ve yapılmasını yüce Meclisin bilgisine sunuyorum.”

Gürer Niğde ile ilgili yazılı 40 soru önergesi verdi. Önergelerin bakanlar tarafından 45 gün içinde yanıtlanması gerekiyor. Niğde İli konusunda iki meclis araştırması önergesi de veren Gürer, “ Gerek Niğde İli ve gerekse ülke genelinde sorunları gündeme taşımaya devam edeceğim ”dedi.

“ HALK MAĞDUR”

 TBMM’de söz alarak konuşan  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  halkın sorunlarını da gündeme taşıdı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi:” Niğde Çiftehan'dan, BAĞ-KUR'dan yetim aylığı alan Hatice Hanım "Verilen maaşla geçinemiyoruz." diye yazmış. Niğde'den emekli öğretmen Hasan Bey "'Maaşlara zam yapacağız.' dediklerinde piyasada her şeye zam geldi, ay sonunu getiremiyoruz." diyor. Çiftçi arıyor "Patates depoda kaldı. Elmanın, fasulyenin hâli ne olacak?" diye soruyor. Esnaf siftahsız dükkân kapatıyoruz diye dertleniyor. Niğde'de icra dairesi 1 iken 2 oldu, 3'üncüsü yolda deniyor. Taşeron işçimiz "Ailece çalışıyoruz, geçinemiyoruz, açız Vekilim." diye kapımıza geliyor. Yeşil kart alanların sayısı neredeyse nüfusun yarısı. Her gün onlarca kişi "iş" diye ya geliyor ya arıyor. "Ne iş verirseniz çalışırım." diyen üniversite diplomalılar var. Ana baba iş bulmak için kapı kapı geziyor, öğrenciler burs arayışında. Kısacası kime "Hâlin ne?" derseniz bir dokun bin ah işit durumunda. Herkesin derdi, sorunu var. Durumu iyi olanlar, ranttan beslenen, haksız kazançla geçinen ve sırtını iktidara dayayanlar. Maliye Bakanının çizdiği tablo halkın gerçekleriyle örtüşmüyor”dedi.

 “ ŞEKER FABRİKASI İŞÇİLERİNE KADRO VERİLMELİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde sorunlarını meclis oturumlarına söz alarak gündeme taşıyor. Sözlü ve yazılı sorulu önergeleri  yanında Mecliste milletvekillerine tanınan söz hakkını Niğde ilinin sorunlarını gündeme taşımak için kullanan Gürer, düzenlediği basın toplantısında da üretici sorunlarını gündeme taşıdı. Halk Tv ve Ulusal Kanal’da Niğde’nin sorunlarını anlatan Gürer,  26. Dönem 17. Birleşimde Şeker Fabrikasında işçilerin durumunu TBMM’de dile getirdi. Gürer şöyle dedi: “ Taşeron işçilerin kadroya alınmayı bekledikleri bu dönemde, şeker fabrikalarında yıllardır aynı şartlarda çalışan geçici işçilerin kadro beklentisi yoğun biçimde devam etmektedir. Örneğin, Niğde'nin Bor Şeker Fabrikasında on beş yirmi yıldır geçici işçi statüsünde çalışanlar bulunmaktadır. Bu geçici işçiler kadroya alınmayı beklemektedir. Şeker fabrikasında tecrübeli işçi önemlidir. Üretim, işletme, bakım, onarım, enerji faaliyetlerinde yetişmiş işçi sayısı giderek azalmaktadır. Geçici ama tecrübeli, yıllardır çalışanlara bir an önce kadro verilmelidir. Aksi takdirde üretim sorunları, iş kazaları olağan olacaktır. Üretimin aksamadan devamı, verimli bir iş ortamı için şeker fabrikalarında çalışan geçici işçilerin kadroya alınması ve bu yolda çalışma yapılması beklentidir” dedi.

“AKKAYA BARAJI KURTARILMALI”

26. Dönem 1. Yasama Yılı 13. Birleşimde Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer söz alarak şöyle dedi: “İnsan haklarının yalnızca özgürlük ve düşünceden öte insanların yaşamlarıyla da ilgili olduğunu bildiğimiz için,  Niğde-Bor arasındaki Akkaya Barajı'nda oluşan çevresel kirliliğin insan yaşamını tehdit eder boyutlarda olmasından dolayı,  sağlıklı yaşamın yolunu açacak bu alanın düzenlenmesini talep ediyorum”dedi

 

DARBOĞAZ GÖLETİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Darboğaz göleti ile ilgili de TBMM yaptığı konuşmada şunlara değindi: “ Niğde İli Ulukışla ilçesi Darboğaz Göleti yapımı altı yıl önce başlamıştı. Şu ana kadar tam kapasitede kullanılır hâle getirilememiştir. Göletin işletilmesi Darboğaz Sulama Kooperatifine verilmesine rağmen, çeşitli sebeplerden dolayı kooperatif tarafından işletilememektedir. Su tutulmaya başladığı andan itibaren gölette meydana gelen kaçaklar sebebiyle, su kaçağı dolayısıyla zayiat fazla olmaktadır.7 Haziran 2015 seçimlerinden önce Alavu mevkiinden su verilmesi için 2 bin metre uzunluğunda boru temin edilerek köylünün hizmetine sunulacağı açıklanmasına rağmen, henüz herhangi bir çalışma yapılmamıştır.Bu aksaklıkların bir an evvel giderilmesi, tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesi açısından son derece önemlidir. Sorunu ilgili bakanlığın bilgisine sunuyorum.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim