Niğde Belediyesi önünde bulunan Salıpazarı alışveriş merkezinin bulunduğu bina 9 Nisan tarihinde  yıkılması ile başlatılan Kent Meydanı projesi Niğdelilerin dikkatini çekiyor.

 Yapılan Kent Meydanı projesinde meydanın altına kapalı otopark yapılarak, üzerinin de yeşil alan çalışmalarıyla düzenlenecek ve Niğde'ye yakışır resmi tören alanı yapımı sağlanacak.

Niğde Belediyesi önünde bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü heykelleri kaldırıldı. Meydanın yapımından sonra tekrar yerine konulup konulmayacağı bilinmiyor ancak duyumlarımız tekrar yerine konulmayacağı üzerine. 


NİĞDE'NİN SEMBOLÜ HALİNE GELEN TÜRK BÜYÜKLERİ HEYKELLERİ NE OLACAK?


Kent Meydanı Projesi’nin başlatılmasıyla beraber fısıltı gazetesi de yoğun mesai yapıyor. Fısıltı gazetesine (vatandaşlara göre) Niğde’nin sembolü haline gelen Türk Büyükleri Heykelleri kaldırılacak. Asıl sorulan soru nereye kaldırılacak ve tekrar yerine konulacak mı?  Vatandaşlardan çeşitli iletiler aldık. Sadece yetkililerden Niğde’nin sembolü olan Türk Büyükleri Heykellerinin durumunun ne olacağını soruyoruz.

Vatandaşlardan biri “Kent Meydanı projesinin Niğde’nin çehresini değiştireceğine inancımız tam. Fakat değişim adı altında değerlerimizi de kaybetmek istemiyoruz. Bakın burada Atatürk büstünün olduğu yerde Ulu Önderimiz Atatürk’ün güzel bir sözü var ‘Türk Çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’ diyor. Bizler Niğde’mizin simgesi olan Türk Büyüklerinin olduğu bu büstlerin değişim sonucunda tekrar aynı yerine konacağını umuyoruz. Bakın buraya Ayşe Erden isminde bir muhtemel ilkokul öğrencimiz Atatürk’e olan duygularını ne güzel ifade etmiş. Bunu okudukça duygulanmamak mümkün değil” dedi.

 

Sorumlu Gazetecilik anlayışı ile biz vatandaşların haber etmesi üzerine konuyu araştırıp yetkililerden bilgi almak istedik fakat kimseyi bulamadık. Not bıraktık size açıklama göndereceğiz dendi gönderilmedi. 

Türk Büyüklerinin kaldırılması ülke genelinde esen malüm rüzgarın etkisi mi? Yoksa tekrar yerlerine yerleştirilecek mi? 

Bekleyip göreceğiz... 

Sizce ne olacak?



Editör: TE Bilişim