CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Merkez ilçeyi etkisi altına alan ve yurttaşların rahatsızlığına neden olan, 71 yurttaşı hastanelik eden ve halkın kaygılarının sona ermediği kente yayılan gaz kokusunu TBMM’de dile getirdi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ilk gün Niğde Valisini aradığını durum hakkında bilgi aldığını belirterek “Kızılca Deresine dökülen bir atıktan çıkan metan gazı ile sorun oluştuğu ifade ediliyor. Durum ciddi ve önemli. Görmezden gelinemeyecek ve geçiştirilemeyecek biçimde irdelenip her yönü ile ele alınmalıdır. Niğde bu bağlamda büyük bir çevre sorunu yaşamış ve yaşamaktadır. Sorumlular derhal saptanmalı ve yasal gereği yapılmalıdır. İhmal ve kusuru olan da bilinmelidir. ”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de konu ile ilgili yaptığı konuşmada da şöyle dedi:“  Niğde ilinde iki gündür büyük bir çevre sorunu yaşanmaktadır. Dün başlayan gaz, kenti sarmış, bunun sonucunda 71 yurttaşımız hastaneye başvurmuştur. Öncelikle onlara geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Yetkililer, Kızılca Deresine dökülen bir atıktan kaynaklanan metan gazının kente yayılması olarak olayı açıklamaktadır ancak olayın çok boyutlu olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda, bir an önce sorumluların bulanarak sorunun yurttaşların da tatmin olacağı biçimde neticelendirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Niğde'nin çevre sorunlarıyla ilgili bugüne kadar duyarsız kalındı. Bir kentin tamamen yok olması mı gerekiyor? Bu bağlamda, çevre sorunuyla ilgili Akkaya Barajı ve diğer sorunlar da için de  yetkilileri göreve çağırıyorum ”diye konuştu.



 
Editör: TE Bilişim