Ak Parti Niğde İl Başkanı Sayın Ahmet ÖZMEN, TEKNOPARK’ın kurulması ve KOSGEB Şube Müdürlüğü’nün açılması için gelişmeleri bakanlık düzeyinde yakından takip ediyor.


Niğde ilimiz için büyük öneme sahip, KOSGEB ve TEKNOPARK konusunda bilgi veren Ahmet Özmen şunlara değindi;

‘’Ak Parti Niğde Teşkilatı olarak, Niğde’nin gelişmesi için, ekonomik ve kültürel anlamda daha ileri konumlara yükselebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda Niğde’mize büyük katkı sağlayacak olan KOSGEB ve TEKNOPARK’ı bakanlık düzeyinde yakından takip ediyorum.

Teknoparklar, üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezleridir.

Teknoparkların temel hedefleri arasında üniversite ve araştırma merkezlerindeki akademik bilgi ve araştırma potansiyelinin teknolojik ürünlere dönüştürülüp ticarileştirilmesi ve teknoloji transferi için uygun ortam yaratmak, teknoloji odaklı firmaların oluşmasını ve gelişmesini teşvik etmek, firmalar ve kurumlar arası sinerji ve işbirliği fırsatlarını arttırmak, nitelikli kişilere iş ve girişimcilik imkanları yaratarak beyin göçünü önlemek sayılabilir. Bu bağlamda teknoparklar bölgesel ve ekonomik kalkınmada önemli rol oynamaktadır. Özellikle İlimizin Üniversite – Sanayi iş birliğine büyük katkılar sağlayacaktır.

KOSGEB ise; küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin teknolojik yeniliklere süratle uyumlarını sağlamak, rekabet güçlerini yükseltmek ve ekonomiye katkılarını ve etkinliklerini artırmak amacıyla kurulmuştur.w

İşletmelerin yatırım, üretim, yönetim ve planlama konularında bilgi ve beceri yönünden güçlenmeleri ve gelişmelerini sağlamak için her türlü destekleri sağlayan KOSGEB Şube Müdürlüğü’nün kurulması girişimcilerimizin Nevşehir KOSGEB Müdürlüğü’ne gidip gelmeleri sebebiyle yaşadıkları sorunlar son bulacak, yerinde ve hızlı hizmet almaları sağlanacaktır.

KOSGEB Şube Müdürlüğü’nün ve Teknopark’ın ilimize kurulması bu anlamda çok büyük bir gelişme olacaktır. Sanayi kesiminin bir araya gelmesi, sanayimizin büyümesi ve Niğde’nin kendini geliştirmesi için bakanlık düzeyinde takip ettiğimiz KOSGEB Şube Müdürlüğü’nün ve TEKNOPARK’ın kurulmasına karar verilmesi bizleri memnun etmiştir.

Her iki kurumun İlimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, Niğde’miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.


 

Editör: TE Bilişim