Akkaya’da çözüm için Kavaklıoğlu’nun yakın takibi sürüyor...


AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Akkaya Barajı sorununun çözümü hususunda çok önemli adımların atılmakta olduğunu ve yakında uygulama safhasına geçileceğini ifade etti. Akkaya sorunu ve çözümü hususunda başından beri duyarlı yaklaşımını ve yakın takibini sürdürerek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla sürekli temasta olan Kavaklıoğlu, ilgili Bakanlıklarca geçtiğimiz günlerde derinlemesine incelemelerin gerçekleştiğini söyledi.  

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları tarafından iki gün boyunca gerçekleştirilen yerinde tetkik ve çalışmalar neticesinde iş ve eylem planının hazırlanmakta olduğunu bilgisini veren Milletvekili Kavaklıoğlu, çalışmaların yakında somut çıktılara dönüşeceği vurguladı.  

Zaman kaybetmeden uygulamaya geçilecek...

Alpaslan Kavaklıoğlu çalışmalarla ilgili verdiği bilgide “İlgili Bakanlıkların uzman heyeti Atıksu Arıtma Tesisi’nin durumu, baraj taban çamuru için alternatif depolama alanları, çamurun ve sızıntı sular için terfi yükseklikleri, mevcut katı atık depo durumu, Arıtma Tesisi için alternatif sahalar, baraj havzasındaki yerleşimlerin atık sularının tek bir arıtma tesisinde toplanması imkânları hususlarında önemli tespit ve teşhislerde bulundular. Önümüzdeki günlerde bu tespitlere göre ortaya çıkacak değerlendirmeyle iş planı ve eylem planını Orman ve Su İşleri Bakanlığı onayına sunulacak, zaman kaybetmeden de uygulama aşamasına geçilecek.” diye konuştu.   

Ayrıca Niğde’nin önemli sulama barajlarından biri olan Akkaya’nın yılların bu noktaya getirdiği kirlenme ve dayanılmaz kokular yayması şeklindeki bu büyük sorunda kapsamlı tetkiklerin ve teşhislerle sürdürülebilir çözümün gerçekleşmesi noktasında çalışmaların yakından takipçisi olduklarının bir kez daha altını çizdi. Yakında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Niğde’ye geleceğini belirten Kavaklıoğlu, özellikle de Niğde kamuoyunun soruna duyarlı olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

 


Editör: TE Bilişim