Niğde Merkeze bağlı Bağlama beldesinde iptal edilen seçim 1 Haziran'da tekrar yapılacak.

Bağlama beldesinde 30 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerde CHP Belediye Başkan adayı Muammer Afşar 570, MHP'nin adayı Murat Karakuzu 568 oy almıştı. MHP adayı Karakuzu, kasabada 3 zihinsel engelli vatandaşın oy kullandığı yönünde yaptığı itirazı değerlendiren seçim kurulu seçimi iptal etmişti.

Seçimin iptal edilmesinden sonra 1 Haziran’da tekrar yapılmasına karar verilen Bağlama kasabasında vatandaş, tekrar oy kullanacak.

CHP Belediye Başkan Adayı Muaamer Avşar, seçime tekrar hazırlandıklarını söyledi. Avşar, “30 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk partisinden adaydım. Bin 530 seçmenimiz var ben bunun 570’ini aldım ve 2 oy farkla seçimi kazandım. 2 zihinsel engelli vatandaşımızın oy kullandığı tespit edildi ve seçim iptal oldu. Yeniden seçime gidiyoruz, inşallah hayırlısı olur. Son haftaya girdik 5 gün sonra tekrar seçim yapılacak” dedi.

Bağlama kasabalı Şaban Akkoyun, “Demokratik olarak Türkiye’ye ders verecek bir seçim olacağını düşünüyorum. Bağlama kasabasında CHP’nin adayı kazanmıştı. Ama MHP’nin adayı itiraz etti. Demokrasinin burada ceyran etmesi için vukuatsız bir seçim olmasını diliyorum. 30 Martta kazanan başkan adayının şansı yüksek. Burada hak elinden alındığı için vatandaşında başkanın hakkını tekrar vereceğini düşünüyoruz” diye konuştu.


Vatandaşlardan bazıları ise Bağlama’da AK Partinin adayının 2. kez aday gösterilmesine tepki olarak MHP’ye destek vereceklerini söylediler. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'da bugün Niğde'ye geldi. Bağlama Beldesinde seçim çalışmasına katıldılar. 



Diğer yandan, Ak Parti'de seçimlere asılıyor. Niğde Milletvekili  Alpaslan Kavaklıoğlu, beraberinde İl Başkanı Emrah Özdemir,  Merkez İlçe Başkanı  Ömer Kılıç ve İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata , Kayseri Büyükşehir Belediyesi teknik ekibi ile birlikte Bağlama’da inceleme yaptılar.  Ak Parti adayı Ahmet Erdoğan'a destek veriyorlar. 


Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan , seçim çalışmaları ve bir dizi ziyaretler için bugün  Bağlama kasabasına geleceği belirtildi. 



Editör: TE Bilişim