Niğde CHP Belediye Meclisi Üyesi Erdal Aydoğan, Belediye Başkanlığı’na, 11 Haziran 2013 tarihinde Niğde’de düzenlenen FETÖ organizasyonu Türkçe Olimpiyatları ile ilgili hazırladığı soruların cevaplanması üzerine dilekçe vermişti... Sitemizde de yayınlamıştık (Burada Tıklayın)

CHP’li Erdal Aydoğan’ın AKP’li Niğde Belediye Başkanlığı’na sunduğu dilekçede, AKP’li Faruk Akdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde, Niğde Belediyesi’nin FETÖ organizasyonuna maddi yardımda bulunup bulunmadığına ve FETÖ’nün Zaman gazetesi, Sızıntı dergisi gibi yayınlarına abone olunup olunmadığına dair sorular yer aldı. Dilekçede ayrıca, Niğde Belediyesi’nde FETÖ operasyonları kapsamında bugüne kadar kaç kişinin işine son verildiği sorusu da yer aldı.

Niğde Belediyesinin resmi yazının kendisine ulaşmasından sonra bir açıklama yapan CHP'li Erdal Aydoğan;   - Kısa süre önce Niğde Belediye Başkanlığına “ TÜRKÇE OLİMPİYATLARI” ile ilgili sorduğum yazılı soruma cevap verilmiş olup, kamuoyuna sunuyorum. 


-Ancak verilen cevapta bu gereksiz ve yersiz FETÖ etkinliğine bütçemizden yani Niğde Halkının cebinde o zamanın parasıyla 84.745,00 TL maddi yardım edilmiş. Belediyenin onca borcu varken, Niğde’nin onca çözüm bekleyen sorunları varken ! 

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI İÇİN O ZAMANIN PARASI İLE 84 BİN 745 LİRA VERİLMİŞ
-Şöyle bir araştırma yaptım kendim o zaman yani 13 haziran 2013 tarihinde Merkez Bankasında ABD Doları satış fiyatı 1.87 TL’miş. Yardım yapılan 84.745,00 TL  ile o zaman 45.318 ABD doları elde edebiliyorduk. Şimdi ABD doları bugün 5.71 TL. Yani günümüz para değeri 258.765,00 TL’ye yakın…

ZAMAN GAZETESİNE 10 BİN YÜZ ELLİBEŞ LİRA 
-Tabi FETÖ’ya hizmet bu kadarla kalmamış. Hani kimsenin okumadığı , sadece yemek yerken sofra bezi olarak kullandıkları, sırf Fetö itine maddi kazanç ve yalakalık olsun diye aldıkları sözde yayın organı olan  ZAMAN GAZETESİNE belediyemiz bütçesinde 2009-2013 yılları arasında abonelik parası altında 10.155,00 TL ödenmiş."dedi. 


Erdal Aydoğan; Tekrar kamuoyunu önünde soruyorum bu etkinlik ve gazete abonelikle Niğde’miz ne sahibi oldu? Ne kazanmış oldu, Kim kazandı ? Ben söyleyim siz korkabilirsiniz sadece ve sadece FETÖ İTİ kazandı !!! Yazıklar olsun… Bu harcamaları yapanlara ben Niğde’li biri olarak hakkımı helal etmiyorum. Özellikle 3 dönem AKP’ye oy veren Niğde’li hemşerilerimize soruyorum. Vicdanınız rahat mı? şeklinde konuştu. 

Niğde Belediyesinden ise 1 kişi Ahmet Oğuz Özmen döneminde, 1 kişi Mümin İnan döneminde ve 2 kişi de Faruk Akdoğan döneminde işe giriş yapan personelin  15 Temmuz Darbe girişimin ardından yayınlanan KHK ile ihraç edildiği bilgisi yer aldı. 

Editör: TE Bilişim