12 Haziran 2011 Türkiye için Niğde için yeni bir dönem… ‘Yeni dönem’ sözü doğru olmadı sanırım. Aslında şöyle demek daha doğru olurdu: 3. dönem AKP iktidarına seçmen vize verdi… Eee ne diyelim: Hayırlı uğurlu olsun vatana, millete ve Niğde’mize.. 
 
Her sabah gazetede meslek gereği haber atlamamak sahada çalışan elemanları sıkı tutmak adına rutin yaptığımız; öncelikle tüm yerel gazetelere bakmak, ardından ulusal gazetelere şöyle bir göz atmak… Önceki sabah ulusal gazetelere göz gezdirirken; Akit Gazetesi’ne gözüm takıldı. Gazetede Hasan Karakaya’nın köşesinde Niğde ve Niğde Belediyesi ile ilgili bir yazıya kilitlendim.
 
Hasan Karakaya’nın Belediyeler, partilerini vezir de eder, rezil de! Başlıklı yazısında ilginç şeyler anlatıyordu. Örnek vermek gerekirse; Hasan Bey, Niğde’de yaşamamasına rağmen, Niğde-Bor Yolu arasındaki Kent-Orman’ın ihalesinden haberdar… Kent Orman’da kurulan çadırlardan bile haberi var!.. Bu yazıyı okuyunca; Niğde’nin yerel basını olarak kendimi sorgulamadım desem yalan olur…
 
Hasan Karakaya; Niğde’de AKP’nin 3-0 yapamamasının vebalini biraz Niğde Belediye Başkanı’na bağlamış. Ancak seçimler bitti. Artık bu konuda konuşmanın pek bir esprisi kalmadı. Yani kısaca “atı alan Üsküdar’ı geçti”..
 
Akit Gazetesi’yle Türkiye çapında meşhur olan Kent Ormanı’na ilişkin benim de bir-iki tespitim olacak. Niğde’de birkaç aydır Hüdavend Hatun Kapalı Otoparkı’na haftada bir gün, o da Pazar günleri “Sosyete Pazarı” kuruluyordu. Ne yalan söyleyeyim hem ‘sosyete’, hem de ‘Pazar’… Biz Niğdeli hanımlar kendimizi büyük şehirde yaşıyormuş gibi hissediyorduk. Pazarcılar yakın İl’lerden geliyor, piyasanın çok altında Niğdeliler de ihtiyaçlarını temin etmek için Pazar günleri sosyete pazarını dolduruyordu… Birkaç hafta önce ‘Sosyete Pazarı’ kapatıldı. Sonra baktım ki Hasan Karakaya’nın yazısıyla meşhur olup Türkiye’nin tanışma fırsatı bulduğu Kent Orman’a taşınmış. Kent Orman’ı Niğde ile Bor arasında. Yani Niğdelinin bu pazara gitmesi, ancak dolmuşla olabilir. Dolmuş ücreti kişi başı 1 lira 80 kuruş. Bir kişi gidip dönse 3 lira 60 kuruş ödeyecek… Neyse Hasan Karakaya’ yı okuyunca’ Sosyete Pazarı’nın neden Kent Ormanı’na taşındığını daha iyi anladım… Burada amaç Niğdelinin ucuz pazardan faydalanmasını sağlamak mı? Yoksaaaa; birilerinin ayağına Niğdeliyi götürmek mi? Burada yorumu değerli okuyucularıma bırakıyorum.
 
‘Belediyeler’ dedik, Bor Belediyesi’nden de bahsetmeden geçemeyeceğim… Bor Belediyesi, tüm Borluların bildiği gibi borçsuz, kasası trilyonlarla dolu olarak yeni Başkan’a devredildi. Bunu TV’de benim de canlı yayında bulunduğum bir programda Sıtkı Erat, tüm Niğde halkına duyurdu. Erat burada “Eski Başkan Yavuz Can’a dolu kasa bırakarak devrettiği için teşekkür ederim…” demişti. Bir atasözü var “Var el oynar, yok el çöyner” yani Bor Belediye Başkanı büyük sorunları halledilmiş düzenli bir ilçenin kasası dolu belediyesinin başına oturdu. Ben bu gün bile yaptığı projelerde kendisi kadar Belediye Eski Başkanı Yavuz Can’nın da katkısı olduğunu düşünüyorum.
 
Geçen hafta Yunak Köprüsü girişinden itibaren Sinandı Kızıl yer arasında Belediye’nin hummalı bir yol ve ırmak çalışması sürüyordu. Şimdi Başkan’a “yol yaptı, ırmak yaptı” diye eleştiri yapmaya hakkımız yok.. Kasada para var bir şeyler yapmakta istiyor. Ve de Allah için çalışıyor amaaaa… Öncelik sırası olarak baktığınız da ilk önceliği alan Sinandı-Kızılyer bölgesi ilginç geldi bana. Başkan’ın babasının selviliklerinin olması biraz kafamı karıştırıyor. Gerçi ne var bunda? Önce babasının, dayısının, sülalesinin arazilerinin ihtiyaçlarını bir karşılasın hele!.. Sonra Borluya da sıra gelir. Hem onlar da Borlu sayılmaz mı? ‘Kasada para bitecek’ diye endişelenmeyin!.. Yavuz Başkan’ın bıraktığı deniz… Borlular da biraz beklesinler canım… Ne olacak? Önümüzdeki daha yaz var, kış var… Yol var, yokuş var… Bir dönem daha var… “Öbür dönem” deyince niye durdunuz? Seçilir, seçilir… Merak etmeyin siz… Tam Borluların kendisine ihtiyacı olduğu zamanda seçilmeyip de ne yapacak?
 
Neyse biz Bor’u bırakalım… Çünkü geçti Bor’un pazarı, sür eşeğini Niğde’ye…
 
Şerife Türkeş
Yeni Yıldız Gazetesi
Editör: TE Bilişim