İP Niğde İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada;  İşçi Partisi Niğde İl Başkanlığı olarak, 30 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere üç gün kala, önemli bir hatırlatmada bulunuyoruz.

 

30 Mart sonrası Türkiye’mizin önüne çıkacak iki önemli gelişmeyi dikkatlerinize sunuyoruz.

Bunlardan ilki daha da derinleşecek bir ekonomik kriz diğeri de BDP’nin açıklamış olduğu özerkliğin inşası.

 

İşçi Partisi olarak, meclisteki muhalefetin yolsuzluk-hırsızlık ve rüşvet olaylarının dışında konuşmadığı, dikkatleri bu iki önemli konuya çekmediği süreçte sorumluluğumuz gereği sorunları tespit ediyor ve çözümlerimizi de kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

ABD’nin bölgemizdeki temel politikası Türkiye’mizi Suriye, Irak ve İran’la karşı karşıya getirmek, güneydoğumuzda kanlı “ bölgesel özerklik ” senaryosunu sahnelemektir. Sahnelenmek istenen özerklik; kardeşlik ve eşitlik programı değildir. Özerklik kanla olur. Herkesi uyarıyoruz. Bütün partilerimize tek maddelik bir Türkiye barışı öneriyoruz. O madde kısaca şöyledir; “ vatanımız bölünemez, özerklik yanlıştır.”

 

Özerklik inşası çabasına karşı yapılacak olan sonraki adım ise; TSK’nin başındaki çuvalı çıkarmak yani Balyoz Davası esirlerini derhal tahliye etmek, Suriye, Irak, İran ve Azerbaycan ile bir araya gelerek bölgemizi hedef alan tertipleri boşa çıkarmaktır.

 

Ekonomik açıdan ise tablo şöyledir; hacizciler(!) Türkiye’mizin kapısını çalmaya hazırlanıyor. İşçi Partisi olarak biz, bir milli direnme ekonomisiyle, yasa dışı olarak el konulan milletimizin alın terini, kamu kaynağı haline getireceğiz. Nerden Buldun Kanunu çıkaracak, köylümüzü yeniden destekleyeceğiz. Kamu iktisadi teşekküllerini yeniden kamunun malı haline getireceğiz.

 

İşçi Partisi olarak 30 Mart sonrası önümüze çıkacak bu sorunlardan korkmuyoruz. Ekonomik krizi de, özerklik inşası çabalarını da, tüm kararlılığımızla, göğüsleyeceğiz. Türkiye’miz önümüzdeki bir iki yıl içinde sıkıntıların içinden ATATÜRK DEVRİMLERİYLE büyük bir çözüme ulaşacaktır. Çağdaş, bağımsız, özgür halkın Türkiye’sini, aydınlanmış Türkiye’yi kuracağız. Aslanlı Yol’da görünen manzara bu güzel Türkiye’nin habercisidir.

 

İşçi Partisini 30 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde vereceğimiz oylarla güçlendirelim ki, sürece daha güçlü müdahale edip, halkımızı Atatürk’te birleştirip Aslanlı Yol’da ilerleyerek Milli Hükümetimizi kuralım.”denildi.

 

Editör: TE Bilişim