CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her seçim döneminde onlarca yatırım vaadi alan Niğde’nin AKP hükümetleri döneminde sürekli unutulduğunu ve şehrin “söz verilip de yapılmayan ve bitirilemeyen yatırımların kenti” haline geldiğini söyledi. Gürer Niğde her yönlü  bakansız kaldı. Hem bakan yok hem de en uzun süredir hükümette de bakan vermediği dönemi yaşıyor" dedi.

Gürer-Havaalanından Ecemiş ve Şekerpınarı suyu projelerine, Akkaya’nın temizlenmesinden Lojistik Köy Projesine, Stadyum Projesi’nden Bor Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Projesine onlarca yatırım için Niğdelilerin sürekli avutulduğuna dikkat çeken Gürer, Ulukışla Devlet Hastanesi, Niğde Adliye Sarayı, Spor Salonu, Pozantı- Ankara Otobanı ve IPRAD Projesi gibi pek çok yatırımın ise halen yerinde saydığını belirtti. 

YILLARDIR HAVAALANI SÖZÜ VERİLİYOR, SONUÇ YOK 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, 1996 yılında temeli atılan ve Niğde’nin gelişimi için şart olan havaalanı projesi halen başlanamadığını belirterek, “ Her seçim öncesinde olduğu gibi, 16 Nisan referandumu öncesinde de başbakan söz vermişti. Ancak Ulaştırma Bakanlığı geçen ay açıklanan havaalanı yapılacak iller arasında Niğde’yi yine dâhil etmedi. Yurt içinde ve yurt dışından yatırım için gelen iş adamları ilk önce havanını soruyorlar. Niğde önemli turizm için elverişli bir yer olmasına rağmen ulaşım zorluğundan turistler daha az tercih ediyorlar. Niğdelilerin istihdamı için, üniversitenin gelişimi için havaalanı artık şart” dedi. 

STAT YAPILACAĞININ SÖZLERİ DEFALARCA VERİLDİ AMA SÖZLER HAVADA KALDI
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde 2014 'de söz verilen stadın artık yapılması gerektiğini ifade ederek “AKP sözcüleri tarafından 2014 yılında yeni stat yapımının başlayacağını söylemişti. Yine dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç geçen aylarda çalışmaların yapılacağını söylemişti. Ancak ne belediye başkanı ne de gençlik ve spor bakanı Niğde’nin bu konuda sözleri icraata dönüşmedi” diye konuştu.
AKKAYA BARAJI ÇEVRE FELAKETİ
Son on yılda Niğde' ye gelen her bakan temizleyeceğiz sözü. Verdiği Akkaya barajı Kirliliği hat safhaya ulaştığı ve on binlerce vatandaşın sağlığını tehdit ettiği söyleyen Ömer Fethi Gürer Akkaya Barajıyla ilgili Niğde Bor’da açıklamalarda bulunan Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Akkaya Barajının 3 yıl içinde ıslah edileceğini duyurdu ama bu anlamda da ciddi bir ilerleme yok 'defi. Konuyla ilgili soru önergesi veren CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, verilen sözün üzerinden aylar geçmesine rağmen çalışmaların halen başlamamış olmasını eleştirdi.  Gürer, en kısa sürede çözüm bulunması gerektiğini, yoksa hastalıkların ortaya çıkacağını belirtti.  

ŞEKERPINARI SUYU MALİYETİ YÜKSEK DENİLEREK ULUKIŞLA’YA
GETİRİLMEDİ
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde halkına kazandırabilmek için defalarca meclis gündemine getirdiği Şekerpınarı suyu, bakanlar arasında tartışmaya yol açmış, Orman ve Su İşleri Bakanlığı projenin Ulukışla’ya kazandırılabileceğini ifade ederken, Kalkınma Bakanlığı’nın maliyeti fazla bulmasıyla gündemden düşürülmüştü. Geçtiğimiz günlerde Niğde’yi ziyaret edip Ecemiş suyunun yalnız içme suyu olarak Niğde’ye getirileceğinin sözünü veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu da  böylece tarımsal amaçlı suyun  bölgeye verilmeyeceğini açıklaması ile ovaların yeraltı suyu ile değil Aladağdan çıkıp Akdeniz'e Boşa akan su ile sulanma hayalleri de sona erdi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP Niğde Milletvekillerinin meclis ve hükümette dikkate alınmadıklarını söyledi. 

5 AYRI NOKTAYA ÜST GEÇİT YAPILACAĞI SÖYLENMİŞTİ 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, AKP’li siyasilerin çeşitli kavşaklara üst geçit yapılacağı açıklamasını hatırlattı.  Gürer, şöyle konuştu: “Trafik kazalarının can aldığı DİTAŞ kavşağında bulunan hemzemin geçit, Gümüşler kavşağı üst geçidi, Devlet Bahçeli yolunda bulunan hemzemin geçidine üst geçit, yeni terminalin girişinde bulunan kavşağa üst geçit, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kavşağına köprülü kavşak gibi sözler verilmişti. Seçimlerin yaklaştığı her dönem olduğu gibi yine Niğdeli hemşerilerimizin çeşitli sözler veriliyor ancak seçimlerin hemen ardından da unutulduğuna yine şahit oluyoruz. Bu yollara üst geçit ve köprülü kavşakların yapılmadığı her gün can kayıpları riski artıyor. Bir an önce Niğdelilerin trafikte güvenliğinin sağlanması ve üst geçit, köprülü kavşak gibi çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi.

BOR HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Çiftçilerin Niğde’de hayvancılığın en yoğun yapıldığı yerler olan Bor-Kızılca-Çukurkuyu arasına Bor Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi taleplerini hatırlattı. Çiftçilerin besicilik için uygun alan talepleri olduğunu belirten Gürer, çiftçilerin daha etkin ve ekonomik üretim yapabilmek için Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi isteklerinin haklılığına vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “15 yıllık AKP iktidarı tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de tarımı ve hayvancılığı geliştirmedi. Niğde’nin hayvancılıkla uğraşan insanlarına yeterli yardımları yapmıyor. Tarım konusunda defalarca soru önergeleri ile Niğde’nin sorunlarını gündeme getirmiştim. Hayvancılık konusunda da yine aynı çalışmalarım devam ediyor.  Çevre illerde birçok konuda ilerlemeler yaşanırken Niğde yerinde saymaya devam ediyor” şeklinde konuştu. 

KÖYLER BOŞALIYOR GÖÇ ARTTI, ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA, TARIM YOK OLUYOR 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde'ye gereken desteği vermediğini savunarak Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi'nde (IPARD) bu kentin çiftçilerinin yer almamasının dezavantaj yarattığını söyledi. Aralarında Bursa, Mersin ve Konya gibi büyükşehirler ve komşu illerin de bulunduğu pek çok ilin IPARD kapsamında yer aldığını hatırlatan Gürer, “Bu projeye maalesef Niğde dâhil edilemedi. Niğde çiftçisi ve üreticisi bu projede unutuldu” dedi.

BİTMEYEN YATIRIMLAR; “ULUKIŞLA HASTANESİ 1,5 YILDA BİTECEKTİ 3,5 YIL OLDU”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, “2014 yılının Mayıs ayında yapımına başlanan ve 2015 yılının sonunda tamamlanması planlanan 30 Yataklı Ulukışla Devlet Hastanesi inşaatı, 2017 yılının Eylül ayına gelmiş olmamıza rağmen halen bitirilemedi. Halk Eğitim Merkezi’nin eski binasında derme -çatma bir şekilde 3,5 yıldır sağlık hizmeti vermeye çalışan hastane personeli de en az tedavi olmak için hastaneye gelen vatandaşlar kadar mağduriyet yaşıyor. Halk, tedavi olabilmek için çoğu zaman Ereğli, Bor ve Niğde’deki hastanelere gitmek zorunda kalıyor” dedi. 5 bin 500 metrekare alan üzerinde 1580 metrekare oturum alanı içinde 4 katlı bir şekilde yapılması planlanan Devlet Hastanesi inşaatı kaplumbağa hızıyla ilerliyor. Bu durum, ilçe halkını mağdur etti” diye konuştu. TOKİ ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğinde yapımı devam eden Devlet Hastanesi inşaatının bir an önce tamamlanmalı” dedi. 
SPOR SALONU 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde-Bor yolu üzerinde 2014 yılında  başlanan ve 600 gün içinde tamamlanması planlanan Spor Salonu inşaatının aradan 3 yıl geçmesine rağmen henüz tamamlanmadığını söyledi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 12 milyon TL bedelle ihale edilen 3 bin seyirci kapasiteli spor salonu inşaatı benzer projelere Niğde’den daha sonra başlayan Aksaray ve Karaman illerindeki spor salonlarının tamamlanmış olmasına da dikkat çekti. 

ADLİYE SARAYI
Ömer Fethi Gürer “2015 yılında başlanan ve 700 gün içinde tamamlanacağı açıklanan Niğde Adliye Sarayının aradan 2 yıl geçmesine rağmen henüz  inşaat tamamlanamadığını belirtti. Eski Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında 21 bin metrekare kapalı alan üzerinde yapımı devam eden Adliye Binası durma noktasında iken dönemin Bakanı Bekir Bozdağ 2016 bütçe görüşmelerinde sözlü olarak durumu ilettiğini, Mecliste konuyu gündeme getirdiğini ve uzatmalarla  30 Haziran 2017 tamamlanacağı açıklandığını ancak  halen inşaatın   tamamlanmadığını söyledi.

BİTMEYEN YATIRIMLAR
CHP Milletvekili Ömer  Fethi Gürer Bor Enerji İhtisas Bölgesi kurulacağının açıklanmasından iki yıl geçmesine rağmen hiçbir şey yapılmadığını hatırlattı. Gürer, 1998  yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan Pozantı-Ankara Otoyol Niğde-Ankara arası inşaatı  bir türlü daha başlayamadığını belirterek, “İhalesi oldu ne zaman başlar biter belli değil, hep hayırlı olsun ile gelip gidiliyor, 2013  yılında TCDD Niğde’de 250 dönümlük bir alan üzerinde demiryolları yükleme ve taşımalarında kullanılacak Lojistik Köy Projesinin hayata geçirilmeye başladığını söylendi ama yerini bilen yok. Ortada bir çalışmada görülmüyor” dedi. 

KAÇ YILGEÇTİ ARADAN…
Niğde Kayseri yolu üzerinde Nevşehir sapağında aylardır bir üst geçit inşaatının tamamlanamadığına işaret eden Gürer, “Niğde Kızılca Deresi iki kez ihale ile yapımına devam edilebildi. Bor Yeni Hamam inşaatı  uzuna aradan sonra girişimlerimiz ile başladı.  Niğde Çiftlik arası Tepeköy geçişi 30 Km  süresi geçtiği halde yapımı bitirilmedi. Nar göl Sera faaliyetleri sözde kaldı. Onarıma alınacağı söylenen Sungurbey cami bir türlü onarım başlamadı. Niğde Kale çevresi düzelecek açıklamasından beş yıl geçti. Niğde Gübre fabrikası kurulacak açıklamasından 10 yıl geçti. Niğde Bor Organize Sanayi Bölgesine 5 yılda 200 Çinli gelecek lafından bu yana  beş yıl geçti. 6 yıl önce söz verilen göletlerin çoğunun temeli atılmadı. Ulukışla için içme suyu olarak gelecek denen su için seçim öncesi vaatlerden seçim sonrası vazgeçildi” şeklinde konuştu.

VAAT ÇOK İCRAAT YOK
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetlerinin her seçim öncesi Niğde’nin gelişimi için söz vermelerine rağmen, verilen sözlerin yerine getirilmeyişini eleştirdi. Niğde halkına her seçim öncesi vaatler verildiğini  anlatan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: "Sürekli vaatlerde bulunuyorlar. Niğde 15 yıllık AKP hükümetlerince her zaman göz ardı edilmiş, dışlanmıştır. 15 yıllık AKP döneminde Niğde hükümette hiç  bakan olmadığı bir dönem yaşıyor, daha önce ortalama on yılda mutlaka bir bakan çıkan şehir bakansızda kaldı" dedi. 
 
 
Editör: TE Bilişim