Kavaklıoğlu: “Özel sektör yatırımlarında hareketlilik yaşanıyor”

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, geçtiğimiz hafta sonu Niğde Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan tesislerde bir dizi incelemelerde bulundu. Kavaklıoğlu, kendisine eşlik eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör ile birlikte Çetinkaya Tekstil, Bakkalbaşıoğlu, Modeka ve Pozitif Makine’yi ziyaret etti. Yeni teşvik sisteminin yatırımda Niğde’yi cazip bir adres haline getirdiğini ifade eden Kavaklıoğlu, Niğde OSB ve Bor Karma OSB’de ciddi bir hareketlilik yaşandığını, her geçen gün yeni firmaların yatırım için geldiğini, yeni yer tahsislerinin sağlandığını ve mevcut yatırımların büyütülmesi yönünde önemli çalışmaların olduğunu söyledi.

 

Niğde’de yatırımcı için cazip koşullar var

Yeni teşvik sistemi oluşturulması çalışmaları esnasında Niğde’nin daha iyi yararlanabileceği bir bölgede yer alabilmesi için bir dizi çalışma yürüttüğü de bilinen Milletvekili Kavaklıoğlu, sonuçtan mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

AK Partili Kavaklıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ekonomiyi güçlendirmek ve gençlerimiz için yeni istihdam alanları sağlamak için Niğde’nin zenginliklerini yatırımcıyla buluşturmakta ve yatırımcıya üzerimize düşen tüm desteği vermekte kararlıyız. Çevresinde Kayseri, Konya ve Adana gibi gelişmiş illerin yer aldığı merkezi konumda olan Niğde, geniş arazileri ve tarımsal üretime uygun iklim yapısıyla her geçen gün gelişen bir il. Niğde’deki yatırımlar konusunda özellikle tarımsal üretim ve tarıma dayalı imalat sanayi potansiyeli yüksek bir sektör. Yabancı ve yerli yatırımcılar için Niğde’yi ideal kılan özelliklerinin başında gelişime açık ekonomik pozisyonu ve yoğun ticari büyüme kapasitesi geliyor. Geniş tarım arazilerine ek olarak işgücü yeterliliği ve işgücünün niteliği konusunda Niğde’de uygun koşullar var. Coğrafi konumu elverişli ve ulaşım imkânları her geçen gün gelişiyor. Mersin Limanına ulaşmak sadece 1,5 saat. Kayseri Havaalanı ise 1 saatlik mesafede. Teşvik olanakları gibi yatırım fırsatları da idealdir”.

 

Niğde’de yatırım alanlarının sadece tarımsal sektörle sınırlı olmadığını da belirten Kavaklıoğlu “Madencilik, gıda ürünleri ve içecek imalatı, entegre hayvancılık, su ürünleri yetiştiriciliği, seracılık, tekstil ürünleri imalatı, giyim eşyası imalatı, dericilik, kimyasal madde ve ürünleri, iç ve dış lastik imalatı, çimento ve beton gibi yapı elemanları, makine ve teçhizat imalatı, elektrikli makine imalatları, tıbbi aletler, motorlu kara taşıtı ve yan sanayi, soğuk hava depoculuğu, atık ve bertaraf tesisleri ile hizmet sektörünün her alanı Niğde’nin geniş yatırım olanaklarından bazıları. Niğde, çok çeşitli sektörlerde yatırımcılar için entegre yatırım fırsatları sunuyor” diye konuştu.

 





Editör: TE Bilişim