AK Parti Niğde Milletvekili Aday Adayı Dr. Doğan Akdoğan, Niğde Ziraat Odası'nı ziyaret ederek,yeniden başkanlığa seçilen Veli Kenar ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti. Dr. Akdoğan, Niğde çiftçisinin sorunlarının konuşulduğu ziyarette yaptığı açıklamada, Niğde'de tarımsal sanayiinin önünün mutlaka açılması gerektiğini söyledi.
 
EN ÖNEMLİ SORUN ENERJİ BORÇLARI

Ak Parti Niğde Milletvekili Aday Adayı Dr. Doğan Akdoğan, geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel kurulda yeniden Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Veli Kenar'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde çiftçisinin en önemli sorunlarından birinin tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borcu olduğunu, bu konuda alternatif çözüm önerileri hazırladıklarını ve rapor halinde başta milletvekilleri olmak üzere ilgili birimlere bu çözüm önerilerini sunacaklarını söyledi. 

TARIMSAL SANAYİYE YÖNELMELİYİZ
Ziraat Odası Başkanlığına yeniden seçilmesinden dolayı Başkan Veli Kenar'ı kutlayan Dr. Akdoğan, Niğde çiftçisinin sorunlarını çok iyi bildiklerini belirterek, "Tabii ki tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borçları, tarımla uğraşan hemşehrilerimizin büyük bir sıkıntı içine girmesine neden olmuştur. Ayrıca tarımla sanayiyi birleştiren tarımsal sanayi konusunda da Niğde'nin önünün açılması, gerekli teşviklerin daha çok verilmesi gerekmektedir" dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ
Niğdeli çiftçilerin tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borçlarının 2 milyar liradan fazla olduğuna vurgu yapan Dr. Doğan Akdoğan, "Tarım Niğde'nin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Niğde'nin bir tarım kenti olduğu düşünüldüğünde, çiftçilerimizin elini kolunu bağlayan bu sorunu makul yollarla çözmek gerekmektedir. Bize bu konuda düşecek her görev için elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz" diye konuştu.

Tarım kenti olan Niğde'nin elbette sanayi alanında da kendini göstermesi gerektiğine işaret eden Dr. Akdoğan, "Sanayi alanında da bazı olumlu gelişmeler olmakla birlikte, tarımla sanayiyi birleştirmenin yolunu mutlaka açmamız gerekiyor. Hem tarımda hem de sanayide ciddi adımlar atmamız lazım. Bu konuda tarımsal sanayi için Niğde'nin önünü açmamız gerekmektedir" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim