MHP’li Hakan ER: Akan Kanın Sorumlusu, Apo’nun yol haritasını izleyenlerdir!


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında sert konuşan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, iktidar ve muhalefeti sert bir dille eleştirip akan kanın vebali altında ezileceklerini ifade ettiler. Daha sonra 300 esnafa Türk bayrağı hediye ederek, herkesi terör karşısında dik duruş sergilemeye davet etti.


Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TYN HABER

 

MHP İl Başkanı Hakan Er ile birlikte 50 yakın partilinin katıldığı basın toplantısında Hakan er, sorunun kürt sorunu değil terör sorunu olduğunu ifade ederek. Çözümününse terörle amansız mücadeleden geçtiğini ifade etti.

Er açıklamasında; “Bugün milletimizin şanlı tarihinin acı tekrarlarını yaşamaktayız. Maalesef bu tekrarları son yıllarda defalarca yaşadık her defasından atılan nutuklar, verilen sözler akan şehit kanıyla silindi.


Bugün Hakkâri’de verdiğimiz 8 Şehit in katili PKK’dır. Ama bu katilleri cesaretlendiren, onlara prim veren siyasiler bu kandan en az PKK kadar sorumludur.

Evet, hala terörle müzakere etmek isteyenler olabilir aziz milletim!

 Ama Dünya’nın hiçbir yerinde terörle mücadele etmek yerine müzakere etmek tercihinde bulunan gafiller, bugün vicdan azabı çeker mi bilemeyiz ama milletimizin yüreği yandığı kesindir.

Başbakan ve Kılıçdaroğlu bugün Kürt sorunu olarak adlandırıp çözmeye çalıştıkları sorunun adı Terör sorunudur. Teşhisi doğru koyamayanlar, çözümü doğru yapamaz. Eğer bugün verilen 8 şehitten sonra hala Kürt sorunu diyerek ısrar edenler bu milletin deve kuşları olmaya mahkûmdur.

Şehitler aziz milletimizin şehitleridir. Aziz milletimiz şehitlerine sahip çıkacaktır. Bizlere morg önünde bekleyen akbabalar olarak adlandıran sözde siyasetçilerimize sesleniyorum: Şehitler milletimizin, şanlı tarihimizin, partimizin ve Türk’lüğün şehitleridir. Sizler sahip çıkmasanız da MHP milletimizle sahip çıkacaktır.

Akan kanın sorumlusu bugün bölücübaşı Apo’nun yol haritasını izleyenlerdir. Apo’nun 3 yıl önce ortaya attığı akil adamlar önerisini dillendiren ana muhalefette buna destek olan iktidarda bu süreçten temiz çıkamayacaklar.

Şimdi bu millete akil adamlık yapmaya çalışanlar milletin bu acısına ortak olabilecekler midir?

Evet aziz milletim; bizler nutuk atmak yerine çözüm istiyor ve öneriyoruz. Terörle mücadele, açılımdan vazgeçme, ihaneti sonlandırma istiyoruz.

Ordumuzu terörle mücadeleden alıkoyanlar, Oslo’da gizli görüşmeler yapanlar, akil adamlar diyenleri bu milletin vicdanı tarihin çöplüğüne atacaktır.

PKK bugün müzakerecilerden taviz koparmak için saldırırken tarihi hataya düşmeyelim bu milletin intikamını, bu milletin acısını onlara anlayacağı dilden verelim. Terörün inlerini, yuvalarını, dağıtalım.

Aziz milletim; terörü siyasallaştıran, terörü gündelik terminolojimize sokanlar, sadece BDP olmadığını unutmayınız.

Aziz milletim; siyasi tercihiniz ne olursa olsun, kime oy atarsanız atın bugün ki acımız ortaktır. Ortak acıya orak tepki, birliğimizle vereceğiniz tepki ile mücadele edelim. Unutmayalım ki terörün en büyük nemalandığı alan siyasettir. Eğer onların siyasi bağlantılarına neşter vurmazsak, onların yol haritalarına engel çıkarmazsak bizlerde akan kandan sorumlusu oluruz.

Acının olduğu yerde fazla konuşulmaz, acı hafızalardan silinmeden gereken tepkiyi hemen vermezsek maalesef daha çok şehit gelmeye devam eder. Sorumlulara görevlerini hatırlatmak bizlerin elinde. Türk bu acıyı sinesine çekmeyecektir, her zamankinden daha güçlü bir birliktelikle bu teröre son verelim.

Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, alilerinin ve aziz milletimin başı sağ olsun!

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” dedi.

 

Esnafa Türk Bayrağı Çağrısı!

Basın açıklamasından sonra MHP’li Er, partililerle esnaf gezerek Türk bayrağı hediye etti. Er, esnaflardan bayrakları asmasını isteyerek teröre karşı birlikte dik bir duruş sergilemeye davet etti.

Yaklaşık 300 bayrağın dağıtıldığı gezide vatandaşlara baş sağlığı dileyen MHP’li Er, bir daha böylesine acı bir olayın yaşanmamasını diledi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim