Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Sıfır Atık" projesi kapsamında Niğde genelindeki bütün kamu Kurumlarında odak noktası olarak görev yapan personele “Sıfır Atık Sistemi” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Niğde Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Çevre şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, sıfır atık projesinin önemini belirterek, özellikle okullarda konunun yaygınlaştırılmasını, okullarda öğrencilere geri dönüşümün öneminin anlatılmasını, öğrencilere kazandırılacak çevre bilinci ile gelecek nesillere temiz ve gelişmiş, yaşanabilir bir Türkiye, bir dünya bırakılmasının hedeflendiğini söyledi.
Sıfır Atık Projesi ile çevre ve ekonomiye sağlanacak kazanımlarında çok önemli olduğunu ifade eden Gençtürk, "Tüm il ve ilçelerde uygulanan 'Sıfır Atık Projesi' aslında ülkemiz, toplumumuz ve dünyamız açısından son derece önemli. Sıfır atık dediğimiz zaman, kullandığımız bir bakıma atığa çıkan malzemeleri değerlendirmemiz gerekiyor. Daha önemlisi çevre kirliliğini önlüyoruz. Dolayısıyla çevremizi, toplumumuzu, gelecek nesillerimizi buna alıştırmak böyle bir kültür oluşturmak açısından kamu sistemimiz bu işe öncülük ediyor. Bizlerde bu işin merkezindeyiz, dolayısıyla kamu yöneticilerimizi, kamuda çalışanlarımızı, kamu kurumlarımızın bu işe öncülük etmesi lazım" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Sıfır Atık Projesi Koordinatörü tarafından projenin önemi ve kurum amirleri ile çalışanlarının konu ile ilgili yapmaları gerekenler slayt gösteri eşliğinde katılımcılara sunumu yapıldı. Sunumun ardından konu ile ilgili öneri ve isteklerin dinlenmesi ile toplantı sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim