CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 2021 yılı bütçesinde de Niğde için büyük bir yatırımın yer almadığını söyledi. 

Gürer, bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak, Niğde’nin sorunlarına değindi. 

İŞSİZLİK ARTIYOR

2021 yılı bütçesini incelediğini anlatan Gürer, “ Bütçede Niğde'yle ilgili ciddi büyük bir yatırım yer almıyor. Niğde'de işsizlik artıyor. Niğde göç veriyor. Yeni açılan bir fabrika, iş yatırımı yok” dedi.

ÇİNLİLER NEREDE KALDI 

Niğde’nin Bor ilçesinde 2 yıl önce temeli atılan güneş enerjisi paneli tesisinin halen temel olarak kaldığını anımsatan Gürer, “Sekiz yıl önce, bir yılda 200 Çinli yatırımcı Niğde'de fabrika kuracaktı, daha bu fabrikalardan haber yok” diye konuştu.

VAATLER SEÇİMLERDEN SONRA UNUTULUYOR 

Niğde'nin köklü kuruluşu BİRKO’nun  kredi bulamadığını ve 1.500 çalışanın  işsiz kaldığını ifade eden Gürer, “Fabrika kapandı, iş yok. Üreticinin ürünü değer bulmuyor. Havaalanı sözü verildi, on sekiz yıldır yapılmadı. Çevre felaketi Akkaya Barajı temizlenmedi. Bakanlar seçimden seçime Niğde'ye gelip, söz verip, sözlerini tutmuyorlar” ifadelerini kullandı. 

NİĞDE’NİN NÜFUSU DÜŞTÜ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’nin nüfusu düşen iller arasında olduğuna dikkat çekti. 2018 TÜİK verilerine göre 2019 yılında nüfusu azalan iller arasında Niğde’de yer aldı. Niğde'nin nüfusu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi yıl sonu verilerine göre toplam nüfus 2018 yılında 364 bin 707 iken bin 846 kişi azalarak 362 bin 861'e düştü. Gürer Niğde’de 30 bin üzerinde üniversite öğrencisi varlığı dikkate alındığında ilde yerleşik nüfusun daha çok göç verdiğine dikkat çekti. Göç özellikle kırsalda üretici ürettiğinden kazanamaması ile arttığını vurgulayan Gürer, “AKP döneminde Niğde merkeze bağlı Bademdere, Çavdarlı, Çayırlı, Dikilitaş, Hacıbeyli, İçmeli, Kitreli, Koyunlu, Ovacık, Gölcük, Yeşilyurt, Elmalı, Kayırlı beldesi olmak üzere 13 belediye ile Çamardı ilçesine bağlı Burç belediyesi, Ulukışla ilçesinde Çiftehan, Yeniyıldız ve Darboğaz, Bor ilçesin ise Karanlıkdere ve Yakacık beldeleri Altunhisar ilçesinde de Hasandağı Ulukışlası ve Çömlekçi belediyeleri 30 mart 2014 yılından itibaren köy statüsüne düşürüldü.Ayrıca Niğde merkeze bağlı Fertek Belediyesi ise Niğde merkeze bağlı bir mahalle oldu. Niğde’de yeni iş alanı açılmadığı için işsizliği katladı. AKP döneminde Niğde için seçim öncesi verilen sözler tutulmadı” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’nin nüfusu düşen iller arasında olduğuna dikkat çekti. 2018 TÜİK verilerine göre 2019 yılında nüfusu azalan iller arasında Niğde’de yer aldı. Niğde'nin nüfusu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi yılsonu verilerine göre 2018 yılında 364.707 iken 2019'da 1.846 kişi azalarak 362 bin 861'e düştü. Gürer Niğde’de 30 binin üzerinde üniversite öğrencisinin varlığı da dikkate alındığında, il genelinde yerleşik nüfusun daha fazla sayıda göç verdiğine dikkat çekti. Üreticinin ürettiği üründen kazanç elde edememesi ile birlikte kırsalda göçün arttığını vurgulayan Gürer, “AKP döneminde Niğde merkeze bağlı Bademdere, Çavdarlı, Çayırlı, Dikilitaş, Hacıbeyli, İçmeli, Kitreli, Koyunlu, Ovacık, Gölcük, Yeşilyurt, Elmalı ve Kayırlı beldesi olmak üzere 13 belediye ile Çamardı ilçesine bağlı Burç, Ulukışla ilçesinde Çiftehan, Yeniyıldız ve Darboğaz, Bor ilçesinde Karanlıkdere ve Yakacık, Altunhisar ilçesinde de Hasandağı Ulukışlası ve Çömlekçi belediyeleri 30 Mart 2014 yılından itibaren köy statüsüne düşürüldü. Ayrıca Niğde merkeze bağlı Fertek Belediyesi ise Niğde merkeze bağlı bir mahalle oldu. Niğde’de yeni iş alanı açılmadığı için işsizlik ve göç katlanarak artmaktadır. AKP döneminde Niğde için seçim öncesi verilen sözler tutulmadı” dedi.

 

Editör: TE Bilişim