Chp Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, iktidar partisinin Niğde’yi seçimden seçime hatırladığını belirtip, “Laf çok, icraat yok” dedi.

Sözlerini, “Verilen sözlerle ilgili ortada somut bir şey yok” diye sürdüren Niğde Milletvekili Gürer, “Muhalefet olarak sorunları sürekli gündeme getirip çözüm için de destek veriyoruz. AKP Hükümeti Niğde için büyük projeler konusunda bir çalışma yapmadı. Bu bağlamda onlarca soru sıralayabiliriz. Seçimler öncesi ne söylendi ne yapıldı halkımız sorgulamalı ” ifadelerini de kullandı.

Niğde Milletvekili Gürer sorularla sorunları  hatırlattı. Gürer , “ Seçimden bu yana bir yıl geçti. Niğde Havaalanı için ne kadar ödenek ayrıldı? Tıp Fakültesi için bir yıl önce karar açıklandı. Hangi tarihte açılacak? Akkaya Barajı çevre sorunu olmaktan hangi tarihte çıkacak? Ecemiş ve Şeker Pınarı sularının Niğde’ye gelmesi için proje var mı? Ayrılan ödenek ne kadar? Bor Enerji Endüstri Bölgesi için bütçeden ayrılan ödenek ne kadar? Karanlıkdere, Halaç, Himmetli, Gedelli, İmrahor, Tepeköy, Asmasız, Kolsuz gibi köylerimizin göletleri hangi tarihte başlayacak ve bitecek? Niğde’ye patates ve elma için entegre tesis yapılacak mı? Patatesin bu yıl da çürümemesi için alınan önlem nedir? Niğde kalesi çevresi ne zaman düzenlenecek? Niğde-Ankara otoyolu hangi tarihte açılacak? Yüksek hızlı trenin Niğde merkezden geçmesi için çalışma var mı? Bor askeri fabrikasının kapanmaması ve gelişmesi için ne yapılıyor? Şeker fabrikasının modernize edilmesi için bir çalışma ve proje var mı? Şeker fabrikası işçilerinin kadro sorunu ne zaman çözülecek? Hangi tarihte geçici işçiler kadroya alınacak? Kamu kuruluşlarındaki taşeron işçilerin durumu ne olacak? Elektrikle sağlanan sulama suyu borçları için yapılandırma sağlanacak mı? Gölcük, Çiftlik,Zengen, Ulukışla, Altunhisar, Ankara, Adana yol bağlantısının çift yol olması için çalışma var mı? Antik Tyana kazısı durdu. Yeni kazı ne zaman başlayacak? 2014 yılında selden etkilenen Bozköy gibi kasaba belediyelerinin alacakları ne zaman ödenecek? Niğde’nin turizmden pay alması için yapılan çalışmalar var mı? Tarihi konakların ve diğer tarihi eserlerin kurtarılması için ne yapılıyor? Niğde Bor ve İftiyan Çamardı, Ulukışla Kasabası, Avören, Yeşilyurt, Yeşilburç, Ballı, Hasaköy, Kitreli, Çukurkuyu, Kula, Narköy, Gösterli, Kayırlı, Edikli, Bademdere, Dikilitaş, Tepeköy, Keçikalesi, Fertek, Hançerli, Hamamlı, Karatlı, Kemerhisar, Bahçeli, Gökbez, Çanakçı, Maden gibi yerlerde tarihi eserlerin kurtarılması, tanıtılması için ne yapılıyor? El sanatları ve mesleklerin yaşaması için sağlanan destekler var mı? 30’a yakın meslek grubu yok olma noktasına geldi. Bu bağlamda bir çalışma var mı? Aladağ ve Bolkarlarda turizm ve kış sporları ile ilgili söylenen projelerden haber var mı?

 Bunlar ve bunlar gibi onlarca soru ilk akla gelenlerdir. 15 yıldır iktidar olan AKP hükümetinde kimi zaman  ‘oldu olacak’ açıklamaları yapılsa da bu bağlamda somut çalışmalar görülmemektedir. On aydır her konuyu Mecliste gündeme taşıyor, takip ediyorum. Bir değil, gerekirse yüz kere bu konuları dile getireceğim. Hiç şüphesiz emekli, engelli, işçi, sanayici, esnaf, çiftçi, köylü, kentli, kadın, çocuk, genç her kesim için de yapılması gerekenler var. Sorunlarının sesi olmayı sürdüreceğim” dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde için vaat değil icraat istediklerini ifade ederek “Niğde İli tarihine bakanlar görecektir ki Niğde önemli bir tarihi merkezdir. Niğde için yapılması gerekenler gerçekleşirse sorunlar azalacak, göç duracaktır” dedi.

 
Editör: TE Bilişim