Siyasi Partiler, Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve tüm Kitle Örgütleri Temsilcilerinden oluşturulan NİĞDE PLATFORMU” Van Depremi için toplantı yaptı.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin önderliğinde İl düzeyinde faaliyet gösteren tüm Siyasi Partiler, tüm Meslek Kuruluşları, tüm Sendikalar ve tüm Kitle Örgütleri Temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan “NİĞDE PLATFORMU” önceki gün yeni bir gündemle Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda toplandı.

 

Siyasi Partiler, Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve tüm Kitle Örgütleri Temsilcilerinden oluşturulan NİĞDE PLATFORMU” Van Depremi için toplantı yaptı. “Niğde Platformu” toplantısı saat:14.00’de başladı. Yazılı ve görsel basının Yerel ve Yaygın düzeydeki tüm Yönetici, Temsilci, Muhabirlerinin de davet edildiği “Niğde Platformu” yaptığı toplantıda Van Depremi ve Depremin yarattığı acıları ve Üzüntüleri Sarmak, felaketzedelere her türlü yardım ve desteği sağlamak amacıyla kolları sıvadı.

 

Niğde ve Ülke sorunları konusundaki geleceğe yönelik stratejilerini belirlemek, çalışmaların sürekliliği için “Yürütme Kurulu” oluşturacak olan “Niğde Platformu” önceki gün Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda bir araya geldi “Niğde Platformu” toplantısının gündemi hakkında bilgilendiren Cemiyet Başkanı Necmi Pişkin, katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

NGC Başkanı Necmi Pişkin, Van için tek yürek olunması gerektiğini belirtti; “Niğde platformu olarak ortak davranışımızla ulusça yaşadığımız acıları birlikte özümseyerek ortak tavır koymanın güzel bir örneğini veriyoruz” dedi.

 

Pişkin; “Bugün milletimizi derinden üzen yüzlerce yurttaşımızın ölümüne, bini aşkın insanımızın yaralanmasına, 600 bin insanımızın evsiz ve barınaksız kalmasına neden olan Van Erciş depreminin yaralarının sarılması konusunda Van için tek yürek düşüncesini paylaşmak ve katkıda bulunmak için bir araya geldik”  şeklinde konuştu.

Platformun asıl amacının gelecekte Niğde’nin veya ülkenin karşısına çıkabilecek sorunlara gerekli duyarlılığı göstermek, çözüm önerileri üreterek ilgililere ve yetkililere katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Pişkin; “Niğde’mizin kalkınması ve gelişmesinde sivil toplum kuruluşları olarak her türlü girişim ve projelere destek sağlayacak bir yürütme kurulu oluşturmak düşüncesi katılımcıların görüşüne sunularak Niğde platformuna işlerlik kazandırılmak olacaktır” dedi.

“Artık Niğde için tek yürek olma zamanı gelmiş ve bu konuda geç bile kalınmıştır” diyen Pişkin; “Bu girişimi gönülden destekleyen, katkıda bulunan her kesimi ve tüm sivil toplum kuruluşlarını sevgi ile kucaklıyoruz. Cumhuriyetimizin 88 yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde medeniyetler şehri Niğde’yi birlik ve beraberlik içerisinde yüceltmede, geliştirmede, tuzumuz biberimiz olsun istiyoruz” diye konuştu.

Niğde Platformu toplantısı gündemi uyarınca “Yürütme Kurulu”na; “Celalettin Özüdoğru, Osman Sert, Ömer Demir, Ahmet Erdoğan, Şakir Sevdi, Nurettin Şenluk, Z. Cem Yıldırım, Hasan Ceylan, Mehmet Avşar, Şaban Özkaymak, Gökhan Özbek, Eyüp Aktaş, Muharrem Velioğlu, Abudder Zorba, Ali Osman Sayın, Hayrullah Eraslan, Bülent Karabulut” seçildiler.


NGC Başkanı Pişkin, toplantı gündemine ilişkin konuşmak isteyenlere söz verdi. Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, YAZSAN BİR Başkanı Hayrullah Eraslan, Memur Sen Konfederasyonu Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Soner Kırman, DefterK Genel Yayın Yönetmeni Halil İbrahim Tongur, İnşaat Mühendisleri Odası Niğde İl Temsilcisi Abudder Zorba, Atatürkçü Düşünce Derneği Bor Şube Başkanı Ganime Şeren, İşçi Partisi İl Başkanı Z. Cem Yıldırım, Demokrat Parti İl Başkanı Nurettin Şenluk, TYT Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Özbek, Saadet Partisi İl Başkan vekili Mahmut Karaca, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Sendika Temsilcisi Ali Akbaş, Tüm Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Aktaş, MHP İl Başkanı Şakir Sevdi, Harita Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Fatih Doğan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, gündeme ilişkin görül ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar.

Konuşmacılardan Hayrullah Eraslan, güçlü bir Niğde Lobisi oluşturulması gerektiğini belirterek; “Niğde sahipsiz. Ankara’daki Niğde Günleri etkinliğinde bunu yaşadık. Güç birliği şart” derken Celalettin Özüdoğru, Memur-Sen’e bağlı 11 İşkolu ile birlikte desteğe hazır olduklarının altını çizdi. Türk Sağlık Sen Niğde Şube Başkanı Soner Kırman, Niğde Platformuna canı gönülden destek vereceklerini belirtti. Abudder Zorba, doğal afetlerde profesyonel olmadığımıza dikkati çekti. Z. Cem Yıldırım, şehitler için miting yapılmasını önererek platformun çalışmalarına başarılar diledi. Nurettin Şenluk, Niğde Platformuna destek vereceklerini kaydetti. Şakir Sevdi, Niğde’nin 3. Derece deprem kuşağında olduğuna işaret etti. Ahmet Erdoğan, Platformun çalışmalarına başarılar dilerken destek vereceklerinin altını çizdi.

NGC Başkanı Necmi Pişkin, katılımcılara gündem dışına çıkılmaması konusunda hatırlatma yaptı. Platformun amacına özgü açıklama yapan Süleyman Tuzcu; “Platform, gönüllülük esasına dayanmaktadır. Niğde Platformu, Niğdelinin geleceği ne olacak? Niğdelilik bilincini oluşturacağız. El ele, gönül gönüle vereceğiz” dedi.

NGC Kurucu Başkanı Ahmet Öncü, Platformun gayesinin özgürce, doğru karar vermek, olumsuzluklara çare bulmak, çözüm üretmek, Niğde sevgisini güçlendirmek, makus talihimizin yenilmesine katkıda bulunmaktır. Destekleyenleri kucaklıyoruz. Niğde artık kendine gelmeli, meselelerine sahip çıkmalıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından “Niğde Platformu’nun Amaç, İşleyiş ve İlkeler Taslak Metni, Platformun yapılanması konusunda getirilen görüş ve önerilerin ışığında düzeltmeler yapılarak metin platform tarafından oylanmak suretiyle kabul edildi.

Daha sonra platformun yapılanmasının ilk aşaması olan “Yürütme Kurulu”nun belirlenmesi amacıyla seçimlerine geçildi.

 

Niğde Platformu “Yürütme Kurulu”na Seçilen isimler:

 

1-Celalettin Özüdoğru,

2-Osman Sert,

3- Ömer Demir,

4-Ahmet Erdoğan,

5-Şakir Sevdi,

6-Nurettin Şenluk,

7-Z. Cem Yıldırım,

8-Hasan Ceylan,

9-Mehmet Avşar,

10-Şaban Özkaymak,

11-Gökhan Özbek,

12-Eyüp Aktaş,

13-Muharrem Velioğlu,

14-Abudder Zorba,

15-Ali Osman Sayın,

16-Hayrullah Eraslan,

17-Bülent Karabulut

 

NİĞDE PLATFORMU TOPLANTISINA KATILANLAR:

 

*Necmi Pişkin (NGC Başkanı),

*Ali Osman Sayın (NGC Onursal Başkanı),

*Ahmet Öncü (NGC Kurucu Başkanı),

*Süleyman Tuzcu (NGC Önceki Dönem Başkanı),

*İdris Yavuz (NGC Üyesi),

*Alpaslan Başaran (NGC Başkan Yardımcısı),

*Erdal Koçyiğit (Niğde İl Genel Meclis Başkanı),

*Ahmet Erdoğan (AK Parti Merkez İlçe Başkanı),

*Celalettin Özüdoğru (Memur Sen Konfederasyonu İl Başkanı),

*Ömer Demir (Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı),

* Metin Erol (SMMM Odası Genel Sekreteri),

 *Halil İbrahim Tongur (DefterK.com Genel Yayın Yönetmeni), 

*Abudder Zorba (İnşaat Mühendisleri İl Temsilcisi),

*Soner Kırman (Kamu Sen Niğde Şube Başkanı),

*Yavuz Malkoç (Niğde Yankı Gazetesi),

*Fatih Kızılkaya (NGC Başkan Yardımcısı),

*Turan Uçan (Niğde Hasret Gazetesi),

*Hayrullah Eraslan (Yazsan Bir Başkanı),

*Şakir Sevdi (MHP),

*Fatih Doğan (Harita Mühendisleri Odası),

*Ekrem Sayın (T. İş Kur İl Müdürü),

*Yusuf Gökdemir (Özel Sektör),

*İmdat Yağmur (MHP Merkez İlçe Başkanı),

*Nurettin Şenluk (Demokrat Parti İl Başkanı), 

*Murat Ümranlıoğlu (Yeniyıldız Gazetesi),

*Metin Hakan Severcan (Türk Ocakları),

*Şerafettin Çopur (Bor Haber Net),

* Halil Karaaslan (Ulukışla Havadis Gazetesi),

*Gökhan Özbek (TYT Medya),

* Dursun Suna (Yenice Mahallesi Muhtarı),

*Eyüp Aktaş (Dere Mahallesi Muhtarı),

*Namık Yeşildağ (Türk Harp İş Sen Şube Genel Sekreteri),

*Z. Cem Yıldırım (İşçi Partisi İl Başkanı),

*Ganime Şeren (ADD Bor Şube Başkanı),

*Ali Akbaş (Sendikacı),

*Kadir Gündüz (Şoförler Odası),

*Mahmut Karaca (Saadet Partisi),

*Hasan Ceylan (Saadet Partisi),

*Refik Levent (Belediye İş Sendikası),

*Faruk Kirazcı (Belediye İş Sendikası),

*Arif Acındı (NGC Genel Sekreteri),












Editör: TE Bilişim