Saadet Partisi, eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın ölümünün 1. yıl dönümünde, gelenekselleştirmek üzere "Erbakan Haftası" düzenleyecek. 

Partinin 
Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Mücahit Binici, yaptığı açıklamada, merhum Necmettin Erbakan'ın "kıymeti bilinmemiş, büyük ölçüde heba edilmiş, büyük bir beyin olduğunu" ifade etti. 

Binici, şunları söyledi: 

"İslam alemi 
Erbakan hocayı anlamış ve kavramıştı, ama yerli işbirlikçilerle dış çevreler, hocanın yolunu kesmek için çeşitli entrikalara girdiler ve neticede büyük ölçüde de başarılı oldular. Bütünüyle başarılı olmaları mümkün değildi ve olamadılar da zaten. 

Netice itibarıyla 
Erbakan Hakk'ın rahmetine kavuşurken geride şuurlu, inançlı, dinamik bir kadro bıraktı. Bu kadronun önüne de 40 yıldan bu yana çaba sarf ettiği ve netleştirdiği hedefleri koydu. Erbakan, yaşanabilir Türkiye'yi, yeniden büyük Türkiye'yi kurmak, İslam Birliğini ve Adil Düzen'i hedefliyordu. 

Ortadoğu'da kardeş kardeşi öldürüyor, ölen de öldüren de Müslüman, ama hazin olan durumun her ikisinin elindeki silahların 'ırkçı emperyalistlerin' silahları. İslam ülkelerinde Müslümanların kanı akıyor, emperyalistlerin kasasını dolduruyor." 

Binici, 
Erbakan'ın önlerine koyduğu temel hedefleri halka, gençlere anlatabilmek için "Erbakan Haftası" düzenleyeceklerini vurgulayarak, "Bu hafta, 24 Şubat'tan 2 Mart'a kadar olan süreyi kapsayacaktır. Çeşitli etkinliklerle hocanın dünya görüşünü, insanlık anlayışını, insanlarımıza anlatmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.H 

Binici, hafta kapsamında düzenleyecekleri seminerler, sempozyumlar ve konferanslarla 
Erbakan'ın, Milli Görüş kadrolarına göstermiş olduğu hedeflerin mümkün olduğunca geniş kesimlere anlatılacağını bildirdi. 




Editör: TE Bilişim