KESK ‘e bağlı Eğitim-Sen üyesi  iki öğretmenin başka illere sürgün edilmesi üzerine bir grup sendika üyesi  basın açıklaması yaparak olayı kınadılar ve siyah çelenk bırakmak istediler. 

 

Bu gün Eğitim-Sen üyesi bir grup Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygulamalarını  protesto etmek için önce Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına çelenk bırakmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine  Niğde Cumhuriyet Meydanına gelen grup burada basın açıklaması yaptı. 

 

Eğitim-Sen üyesi öğretmenler den Fikret Ünal ve Göksel Rıza Özkan’ın başka illere sürgün edilmesini kınayan basın bildirisini KESK’e bağlı SES Niğde İl Temsilcisi Yılmaz Yıldız okudu.

 

Basın açıklamasından sonra Valilik kapısına  “Sürgünleri Kınıyoruz” yazılı siyah çelengi bırakmak isteyen gruba polis izin vermedi.

 

Emniyet yetkilileri ve sendika temsilcileri yaptıkları görüşme sonucunda Niğde Valiliği   yan bahçe  duvarına çelenk konuldu.

 

Çelenk konulmasının ardından sürgün edilen üyelerinin haklarının takip edeceklerini ve yapılan sürgünlerin kendilerini yıldıramayacağını belirten sloganlar atıldıktan sonra  kalabalık dağıldı.

 

 



Editör: TE Bilişim