Niğde-Kayseri Karayolu üzerinde bulunan petrol istasyonunda 1,2 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Alo 136 çağrı merkezine gelen bir ihbarı değerlendiren Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Operasyon Şubesi ve Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, Niğde-Kayseri Karayolu üzerinde bulunan bir firmaya ait petrol istasyonuna yönelik operasyon gerçekleştirildi. 
Operasyonda, istasyonda faal olarak çalışan yakıt pompalarındaki tabancalardan ve tanklardan alınan numunelerin, ulusal marker ölçüm cihazı ile yapılan marker ölçümlerinde "geçerli" sonuçlar alındı. Görünürde sorunsuz olan durumun, gümrük muhafaza ekiplerinin tecrübe ve deneyimleri sayesinde böyle olmadığı kısa zamanda ortaya çıkarıldı. 
Söz konusu akaryakıt istasyonunda bulunan çalışır vaziyetteki pompalara irtibatlı 3 adet yazar kasa ile işe başlayan ekipler, kasadan alınan mali hafıza raporu ile EPDK'nın merkezi otomasyon sistemindeki kayıtlar ile yapılan eşleştirme sonunda yapılan değerlendirmede 1 milyon 240 bin 220 litre yakıtın alış faturasının ibraz edilemediğini ortaya çıkardı. Alışı belgelendirilemeyen ve kaynağı belli olmayan akaryakıt, 5607 sayılı Kanunun ilgili maddesi uyarınca kaçak akaryakıt olarak değerlendirildi. 
Gümrük Muhafaza ekiplerince pompalar ve yazar kasalar üzerinde yapılan detaylı incelemelerde pompadan yapılan satışın geriye dönük olarak silinmesi amacı ile yazar kasaya korsan yazılım sürümü atılmış olduğu anlaşıldı.
Tank çeşitli bölümlere ayrılarak, markersiz akaryakıtın tespit edilmesi engellenmeye çalışılmış 
Operasyonda ayrıca, pompalar ve tanklar arsındaki bağlantılardan şüphelenilmesi üzerine yapılan incelemede, tankın çeşitli bölümlere ayrıldığı tespit edildi. Bu düzeneğin amacının; istenildiğinde alt bölmede bulunan kaçak akaryakıtın, istenildiğinde de diğer tankta bulunan markerli yasal akaryakıtın tabancalara sevk ederek olası bir denetimde, markersiz akaryakıtın tespit edilmesini engellemek için yapıldığı anlaşıldı. 
Planında yasal akaryakıt tankı olarak görünen ancak içerisine kaçaklık yapmak maksadıyla gizli bölme ve düzenek kurulan akaryakıt tankı ve dalgıç pompalara el konularak Niğde il Özel İdaresine teslim edildi. Akaryakıt istasyonu da mühürlenerek kapatıldı. 
Olayla ilgili firma yetkilisi 2 kişi hakkında 5607 sayılı Kanuna muhalefet suçundan Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 
2013'te toplam 18 bin 940 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi 
Gümrük Muhafaza birimlerince akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili olarak bu yıl içinde 71 milyon 487 bin lira değerinde 18 bin 940 ton akaryakıt ele geçirildi.

Editör: TE Bilişim