Niğde’de 3 Mahalle ve 1 köy muhtarlığında seçim yapıldı. Hayatını kaybeden ve istifa eden muhtarlar yerine Niğde’nin 3 mahallesi ve 1 köyünde muhtarlık seçimi yapıldı. 
Yapılan seçimlerde Kırkpınar köyünde Şaban Işık, Gölcük Kasabası Yeni Mahallede Yaşar Can, Değirmenli Kasabası Yukarı Mahallede Davut Yıldırım ve Bor Yeni Mahallede İbrahim Erbeden muhtar olarak seçildi.

Niğde Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, Niğde’de 4 Haziran 2017 tarihinde 4 yeni muhtarın yapılan ara seçimle göreve başladığını söyledi.
Yamaner yaptığı açıklamada, "Niğde Merkeze bağlı Kırkpınar köyü, Yeşilgölcük Kasabası Yeni Mahalle, Değirmenli Kasabası Yukarı Mahalle ve Bor Yeni Mahallede yapılan seçimlerde 4 yeni muhtar seçildi. Her yıl Haziran ayının ilk haftasında Yüksek Seçim Kurulunun Mahalle İdareler Müdürlüğüne yapmış olduğu talep doğrultusunda istifa eden, vefat eden muhtar olup olmadığı sorulur ve bu doğrultuda Haziran ayının ilk haftası seçimler yapılır. Yapılan bu seçimlerde Kırkpınar köyünde Şaban Işık, Gölcük Kasabası Yeni Mahallede Yaşar Can, Değirmenli Kasabası Yukarı Mahallede Davut Yıldırım ve Bor Yeni Mahallede İbrahim Erbeden arkadaşlarımız muhtar olarak seçildi. Kazasız, belasız, kavgasız bir seçim gerçekleştirdik. Yeni seçilen muhtar arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Muhtarlık demokrasinin temel taşıdır. Yeri geldiğinde halkının yanında yeri geldiğinde devletinin yanında olan bir makamdır. Muhtar halkın yanında halkını devletin yanında devletini savunur” dedi.

 
Editör: TE Bilişim