Niğde’nin ekonomisinin tarıma bağlı olduğunu ifade eden  Kavaklıoğlu; “Ekonomisi tarıma bağlı olan memleketimizin tarımsal sulama konusunda sorun yaşamaması için çalışıyoruz” dedi.


Kavaklıoğlu; “Karasal iklimin hâkim olduğu ilimizde tarımsal sulamada sorun yaşamamak için gölet, kapalı sistem sulama kanalları gibi projeler ile öncelikli olarak ilgileniyoruz. Bu kapsamda bedeli 17,7 Milyon TL’yi bulan 19 büyük sulama projesinin ihaleleri gerçekleştirildi” diye konuştu.

Projelerin yapılacağı yerleri söyleyen Kavaklıoğlu; “Çamardı Maden Mahallesi, Çukurbağ, Sulucaova, Celaller, Orhaniye, Yelatan, Yeniköy, Bor Bahçeli, Karamahmutlu, Merkez Gümüşler, Ulukışla Gümüş, Tekneçukur, Hacıbekirli, Kılan (Aktoprak)’a kapalı sistem sulama kanalları yapılacak. Geçtiğimiz hafta ihaleleri gerçekleşen bu projelerin toplam maliyeti 11,6 Milyon TL’dir. Bugün ise Tepeköy Göleti Kapalı Sistem Basınçlı (Yağmurlama ve Damla) Sulama Tesisi, Bor- Halaç Köyü Kapalı Sistem Basınçlı Sulama Tesisi Yapımı, Çamardı-Mahmatlı ve Elekgöçlü Köyleri Sulama Göleti Kapalı Sistem YÜS Sulama Tesisi Yapımı ve Merkez-İçmeli Sulama Göleti Yapımı ihaleleri gerçekleştirilmiştir. Bunların maliyeti ise 6,1 Milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.


Editör: TE Bilişim