İçinde Niğde'nin bulunmadığı Antalya,  Konya,  Aksaray, Nevşehir, Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın titreşimden dolayı Peribacalarına zarar vereceğini iddia ederek bu hattın Niğde üzerinden geçirilmesi gerektiğini belirtilen  Ömer Fethi Gürer'in bu teklifine Niğde iş ve siyasi çevrelerinden hiç bir ses çıkmaz iken, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'e tepki Nevşehir'den geldi. 

HIZLI TREN KONUSUNA NİĞDE'DEN TIK YOK... NEVŞEHİR'DEN TEPKİ VAR. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in  Yüksek Hızlı Tren ve Peribacalarının zarar görmesi konusunda yaptığı açıklamasına karşı   Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler;

"Sayın Vekil şunu bilmelidir ki.  Kapadokya eşittir Ürgüp, Avanos, Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Kaymaklı ve Derinkuyu'dur yani Nevşehir'dir. Niğde'nin bu denklemde herhangi bir yeri yoktur." dedi. 

KAPADOKYA DENKLEMİNİN İÇİNDE NİĞDE YOK!

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler açıklamasında; Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in bir süredir "Antalya'yı Kapadokya'ya bağlayacak hızlı tren projesinin Nevşehir yerine Niğde'den geçmesi" şeklinde ütopik bir hayali olduğunu hatırlatan Dinler, Gürer'i şu sözlerle eleştirdi: "Bu durumu bir süredir kendisi çeşitli mecralarda dile getiriyor, bu ütopik hayalinin bir öncüsü olarak da 2009 yılında 'Kapadokya'nın Başkenti: Niğde' diye bir kitap bile çıkarmış kendisi. Sayın Vekil şunu bilmelidir ki Kapadokya eşittir Ürgüp, Avanos, Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Kaymaklı veDerinkuyu'dur yani Nevşehir'dir. Niğde'nin bu denklemde herhangi bir yeri yoktur. Hızlı tren projesinin güzergahı Avanos üzerinden devam edeceği için peribacaları yıkılacak iddiası da gerçek dışıdır. Bir takım gazetelerin Ürgüp'ün simgesi Üç Güzeller fotoğrafı kullanarak bu haberi yapması çarpıtmadır. Üç Güzeller'in yanından geçecek olsa emin olun ilk tepki verecek olan yine Kapadokya turizmcileridir, bu duruma asla izin vermeyiz. Ayrıca TCDDGenel Müdürü İsa Apaydın'ın 'inşallah yıkılmaz' açıklaması ise talihsiz bir açıklamadır. Keşke Sayın Genel Müdür inşallah ile birlikte daha bilimsel ve tatmin edici bir açıklama yapabilseydi." dedi. 

Haber; Selim GÖKEL

İLGİLİ HABER İÇİN MANŞETE TIKLAYIN





 
Editör: TE Bilişim