Ak Parti Niğde Milletvekilleri Dr. Ömer Selvi ve Alpaslan Kavaklıoğlu, 45 milyon TL tutarında, 1200 kişi kapasiteli yeni ceza infaz kurumunun tüm müştemilatı ile Niğde’ye yapılacağı müjdesini verdiler.


 

 1962 yılında 300 kişi kapasiteli olarak planlanan ve yığma baraka şeklinde inşa edilen Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun fiziki olarak ekonomik ömrünü doldurduğunu belirten milletvekilleri, çağdaş ve modern bir görünüme sahip, 1200 kişi kapasiteli yeni bir Açık Ceza İnfaz Kurumu  yapımının 2013 yılı yatırım programına alındığını duyurdular.

 

 Ceza infaz sisteminde çağdaş hukukun getirdiği standartlara ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Ömer Selvi, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerde şu ifadelere yer verdi;

“Niğde’mizde inşa edilecek Ceza İnfaz Kurumunda da; mahkum kabul binasından, cezaevinde çalışacak hizmetli ve görevlilerin kalabileceği lojmanlara; ürün bulundurma ve ziyaretçi bekleme salonlarından, teknik bina ve spor salonlarına; Açık Ceza İnfaz Kurumu binasından, iş atölyelerine varıncaya kadar tam teşekküllü bir cezaevi kampüsü inşa süreci başlamıştır. Bunun yanı sıra bahse konu cezaevlerinin müştemilatı ve lojman yapımıyla birlikte büyük bir proje olarak hayata geçmesi gündemdedir. İlimize gerek istihdam gerekse ekonomik hareketlilik bağlamında ciddi bir katma değer oluşturacak bu önemli projenin Niğde’mize hayırlı olsun diyorum." 

 

 Ceza infaz kurumunda eğitim ve iyileştirme faaliyetleri çerçevesinde iş atölyeleri, dershane ve kütüphaneler ile revir ve sağlık ünitelerinin de bulunduğunun altını çizen Kavaklıoğlu ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

 

 “Bu ceza infaz kurumları; büyük kentlerdeki eski ceza infaz kurumlarının yerlerine ya da kapasite yetersizliğine çözüm amacıyla inşa edilen veya edilecek olan uluslararası standartlara uygun, ceza infaz kurumlarıdır. Tutuklu ve hükümlülerin barınma, sağlık, eğitim ve her türlü iyileştirme taleplerine cevap verecek yeterli fizikî alanlar bulunmaktadır. Bu faaliyetlere ilave olarak, sportif ve kültürel hizmetlerin sunulacağı mekânlar da mevcuttur. Bu önemli projenin Niğde’mize hayırlar getirmesini diliyorum.”

            

Editör: TE Bilişim