Akil İnsanların Niğde ziyareti sırasında Niğde Üniversitesi’nde yapılan toplantı sırasında meydana gelen tepkiler üzerine Niğde Üniversitesi Senatosu tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

 

 

Açıklama da şu görüşlere yer verildi.

 

 

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölge Grubu’nun, 22 Nisan 2013 Pazartesi günü Üniversitemizde akademik ve idari personelimiz yanında, öğrencilerimizin de katılımıyla gerçekleştirdikleri toplantıda ortaya çıkan ve arzu edilmeyen durum; tüm Niğde Üniversitesi mensuplarını derinden üzmüştür. Bunun medyadaki bazı yansıma biçimleri de üzüntümüzü artırmıştır. 



Toplantıda, 2-3 öğretim elemanının görüş ve tepkisini ortaya koyma biçimi, Niğde Üniversitesi mensuplarına yakışmayacak nitelikte olmuştur. Demokratik hak kullanımı sınırını aşan bu davranış tarzı, hiçbir surette olağan karşılanamaz. Sadece birkaç öğretim elemanı ve öğrencinin, demokratik tartışma zeminini istismar eden provakatif davranışı ve tahammülsüzlükle sergilediği bağnaz bakış açısı ile Üniversitemize yakışmayan münferit tavır ve yaklaşımı; 1250 akademik ve idari personeli, 18000’den fazla öğrencisi bulunan Üniversitemizi asla temsil etmemektedir.

 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Editör: TE Bilişim