Konferans öncesi Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür ve Dekan Yardımcısı Mustafa Bayrak, başkan Okan Çalışkan ve Tarsus’dan gelen gazetecileri ve öğrenci konseyini makamında kabul ederek bir süre sohbet etti.



NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE GERÇEKLEŞEN KONFERANSTA KONUŞAN OKAN ÇALIŞKAN, “YEREL MEDYA MENSUPLARINA ÜNİVERSİTENİN GÖSTERDİĞİ BU İLGİ BİZLERİ DAHA DA UMUTLANDIRMIŞTIR” DEDİ.




Niğde Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen Medya ve Gençlik konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesinin 700 kişilik toplantı salonunda gerçekleşti.



Konferans öncesi Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, başkan Okan Çalışkan ve Tarsus’dan gelen gazetecileri makamında kabul ederek bir süre sohbet etti.



Konuşmacı olarak Üniversiteye davet edilen Medya Mensupları Başkanı Okan Çalışkan ve Anadolu Ajansı Mersin müdürü Anıl Bağrık öğrencilerden gelen sorulara içtenlikle cevap verdi.

Cemiyetimiz Medyad’ın eğitim ve projelerinden sorumlu Gazetecilik Yüksek Lisans Öğrencisi Ahmet Kanbur’un yönetmenliğinde yaklaşık üç saat süren toplantıda, gazetecilik mezunu gençlerin iş bulmakta yaşadığı sorunlar, stajlarda yaşanan sıkıntılar, yerel ve yaygın medyanın günümüzdeki sorunlarının yanı sıra medya kuruluşlarının gençlere gerekli desteği vermediği yönündeki bir yığın soru, konuşmacılar tarafından tek tek cevaplanırken, çözüm yolları öğrencilere sunuldu.



Anadolu Ajansı Mersin Müdürü Anıl Bağrık mesleki konularda ortaya koyduğu çarpıcı açıklamalarla Ajansların çalışmaları hakkında geniş bilgi verirken Türkiye Gazeteciler Federasyonu Temsilcisi ve Medya Mensupları Başkanı Okan Çalışkan ise gazetecilik mezunu gençlerin iş bulmakta zorlandığını ve bunun en büyük sebeplerinden birinin de gerekli yasal düzenlemeleri bir türlü sağlamayan yasa yapıcılar olduğuna dikkat çekti.



Çalışkan, “ gerçek gazetecilerin gazete sahibi olduğu eski Türkiye de, yazılı basın ne yazmış diye merak eden bir toplum olmaktan çıkmışız, yeni Türkiye de ihaleci medya patronları yüzünden acaba niye yazmış yada yazmamış diye medyaya şüphe ile bakan bir topluma dönüşmüşüz” dedi.



Oldukça yoğun katılımın olduğu konferansa Niğde Gazeteciler Cemiyeti başkanı ve yöneticileri de katılarak programa renk kattılar.


Konferans sonunda konuşmacılara Üniversite dekanı ve öğrenci konseyi tarafından plaket ve hediyeler verildi.







Editör: TE Bilişim